BDFL 2015: Ućuti pas i Strah od Džeki Čena

Nakon dva kvalifikaciona kruga i polufinala Belgrade Demo Fest Live svoje ovogodišnje izdanje privodi kraju, te je najavljeno veliko finale koje će se održati u bašti Sava Centra 5. juna, kada će pored jedanaest takmičarskih bendova revijalno nastupiti prethodni pobednici – Ućuti Pas i Strah od Džeki Čena.

Pomenuti sastavi iz Lazarevca i Gornjeg Milanovca BDFL označavaju kao prekretnicu u karijerama, a organizatori festivala ponosni su što su uspeli u misiji da BDFL bude važna stanica većini bendova, ne samo pobednicima.

Ućuti pas, pobednici prvog BDFL-a, ovom prilikom će predstaviti pesme sa hvaljenog debi albuma “Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da” nedavno objavljenog za izdavačku kuću Nocturne Media.

Pored ostalih numera Strah od Džeki Čena, najbolji bend prošlogodišnjeg izdanja festivala, u velikom finalu izvešće i “Brisel”, prvi zvanični video singl za koji autor Marko Pavlović kaže da je “jedna od najlepših i najritmičnijih pesama” koje je ikada napisao.

S obzirom da oba benda važe za odlične u koncertnoj varijanti nema sumnje da će svojim nastupima dodatno podgrejati atmosferu u velikom finalu u kome će se takmičiti jedanaest najboljih, žanrovski različitih bendova: Nebo je crveno (Subotica), Pogrešna odluka (Topola), Revolt X (Beograd), J&M (Vršac), Y.O.X. (Valjevo), Phobos (Beograd), Škank (Čačak), Šejdi Kruu (Sremska Mitrovica), Clyde (Novi Sad), Antidepresiv (Kikinda) i Kasirke (Beograd).

I ove godine izbor najboljih zavisiće od glasova stručnog žirija (naši poznati muzičari, predstavnici izdavačkih kuća, menadžeri, itd.), novinarskog žirija (uticajni novinari iz domena muzike) i prisutne publike.

Najbolje očekuju nastupi na velikim festivalima u zemlji i regionu, spotovi, profesionalni foto sešni, itd.