street art 3 e1432734765817

3D street art na Kalemegdanu

Javno preduzeće “Beogradska tvrđava”, po prvi put, realizovaće program 3D street art/anamorfoza sa temom „Vizure grada“, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Savsko šetalište na Kalemegdanu “dobiće nov izgled”, zahvaljujući 3D iluzijama koje će tokom petka i subote, 29. i 30. maja 2015. godine od 11 do 17 časova, kreirati studenti i profesori Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu i Departmana za arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Do septembra meseca, moći će da se vidi trodimenzionalna ulična umetnost (3D street art ili anamorfoza) koja predstavlja vrstu optičke varke, u kojoj slike na ulici iz određenog ugla daju utisak trodimenzionalnosti.

Ovaj vid umetnosti veoma je popularan širom sveta i privlači veliku pažnju kako renomiranih umetnika, tako i posetilaca javnih prostora.

Program realizuje Javno preduzeće “Beogradska tvrđava”, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Potreban materijal za izradu ovog umetničnog dela obezbedila je kompanija “JUB boje”.