Bassomanija

Bassomanija 21. put u Beogradu

21. BASSOMANIA na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u okviru koje će biti organizovani koncerti i majstorski kurs koga će održati čuveni prof. Alberto Boćini (Italija), biće održana od 19. do 21. decembra.

Ideja Bassomanie je da okupi mlade kontrabasiste, đake i studente, kao i njihove profesore na zajedničkim konceratima. Bassomania će ove godine prvi put trajati tri dana. Cilj ove manifestacije je popularizacija kontrabasa, ali i razmena iskustava mladih umetnika i profesora.

Koncertni program je zakazan za 21. decembar, kada će biti održana tri koncerta u Velikoj sali Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu na adresi Kralja Milana 50. Ulaz na koncerte je besplatan.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner
  • u 16h koncert učenika
  • u 17.30h koncert studenata
  • u 20h koncert prof. Alberta Boćinija

Majstorski kurs profesora Alberta Boćinija biće održan na FMU od 19. do 21. decembra u Velikoj Sali FMU. Prijave na mejl milicab@fmu.bg.ac.rs.

Alberto Boćini, rođen je u Italiji, diplomirao na Konzervatorijumu “L. Cherubini” u Firenci a potom se usavršavao kod profesora M. F. Petracci. Bio je vođa deonice kontrabasa u brojnim međunarodnim orkestrima a sada je prvi kontabasista sastava Orchestra del Maggio Musicale Fiorentiono – Teatro Comunale di Firenze. Član je sastava The Bass Gang od 2003. godine, solo izvođač i profesor na Scuola di Musica di Fiescole (Italija) i Conservatoire de Musique de Geneve (Švajcarska).