Pozivnica Dino prak 2

Bajkovit vikend za klince na Kališu

Svečano otvaranje Dino parka pod nazivom „Jura avantura“, uz muzičko zabavni program, zakazano je za subotu, 18. juna u 13 časova, dok će se od 19 časova na Letnjoj sceni uživati u pozorišnoj predstavi „Pinokio“.

JP „Beogradska tvrđava“ pozivao sve klince i klinceze da povedu mame i tate i da u subotu, 18. juna 2016. godine od 13 časova (besplatan ulaz za sve posetioce od 12 do 15 časova) budu gosti parka iz doba Jure.

Pod nazivom „Jura avantura“, dino park (postavljen ispred Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi) sa više 35 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, predstavlja jedan od najatraktivnijih parkova za decu na ovim prostorima.

„Jura avantura“ ponudiće deci i odraslima veliki broj zabavnih i edukativnih sadržaja. Svakog vikenda će biti organizovane igre bez granica, predavanja i radionice. Svi koji vole da upoznaju nova zanimanja moći će da se druže i sa paleontolozima, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata.

Radno vreme Dino parka je svakog dana od 10 do 20 časova.

Kroz čarobni svet bajki, na Kalemegdanu mališane će u subotu od 19 časova provesti „Pinokio“. Višestruko nagrađivana predstava u izvođenju „Pan teatara“ na Letnjoj sceni (iza galerije Prirodnjačkog muzeja) ispratiće avanture jednog drvenog lutka, koji od komada drveta koje se smeje i plače prvo postaje živi lutak, a zatim i dečak. Predstava „Pinokio“ Pan teatra je edukativnog karaktera, prožeta songovima i igrom.

Ulaznice se mogu kupiti u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji na Gornjem gradu (radno vreme Galerije od 11 do 19 časova), kao i na licu mesta, pred samu predstavu. Cena ulaznice je 350 dinara.