Screen shot 2013 10 18 at 10.01.35

21. Cinemania

Ove godine, po dvadeset i prvi put, svojim posetiocima Sinemanija će pružiće priliku da uživaju u najrazličitijim žanrovima, u glumi najboljih glumaca i filmovima nagrađivanih reditelja. Od 30. oktobra do 03. novembra, u Velikoj dvorani Sava Centra, premijerno će biti prikazano devet  filmova, posle čega će se svi naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Sinemaniju svečano otvara naučno-fantastična avantura, „Enderova igra“ južnoafričkog reditelja Gevina Huda. Urađen je po istoimenoj knjizi i prati dečaka, Endera, koji će biti izabran za elitno vojno školovanje kako bi spasao svet uništen u ratu protiv vanzemaljaca.

Istog dana imaćemo priliku da pogledamo rimejk čuvenog horoh filma iz 1976. „Keri“ a ovoga puta su Kloi Morec u ulozi Keri i Džulijen Mur, u ulozi njene majke.

Drugog dana Sinemanije uživaćemo u komediji „Don Džon“ gde Džozef Gordon Luit igra lepog i uspešnog mladića koji je zadovoljstvo pronašao u gledanju pornografije. Zaljubljuje se u devojku koja opet uživa u romantičnim holivudskim filmovima, a njihova veza pretvara se u moderni sukob polova.

„Prljavo“ je krimi drama o korumpiranom policajacu punom predrasuda, koji treba da dobije unapređenje i učiniće sve kako bi postigao svoj cilj, ali počinje da se gubi u mreži obmana koje više ne može da kontroliše.

Film „Peti stalež“ tretira temu koja je kod svih nas izazvala veliko interesovanje, a to je afera Vikiliks. Pored crkve, elite, plemstva i tako dalje, peti stalež su oni kojima je cilj ostale držati pod kontrolom, od nedavno znani su kao zviždači, zviždači-čuvari, građani-novinari…

„Zločin u ledu“ je film baziran na istinitoj priči, o detektivu Glenu Floutu iz Aljaske koji je uspeo da zaustavi serijskog ubicu.

Pretposlednjeg dana imaćemo priliku da gledamo još jednu istinitu priču, “Kapetan Fillips” o događaju iz 2009. godine kada su somalijski pirati oteli jedan teretni brod i zarobili njegovog kapetana.

“Plan bekstva” je dobra stara akcija, sa dobrim starim akcionim zvezdama. Najveći svetski ekspert u projektovanju zatvorskih bezbednosnih sistema, na prevaru je zarobljen u utvrđenju koje je sam projektovao, a u kojem su smešteni najozloglašeniji svetski kriminalci.

Tradicionalno biće predstavljeni filmovi renomiranih reditelja, kao što su Pol Gringras, Mikael Hofstrem, Lik Beson, a po prvi put u ulozi reditelja imaćemo priliku da vidimo mladog glumca Džozefa Gordona Luita.

Od glumaca koji će obeležiti ovu reviju posebno ističemo Harisona Forda, Džulijen Mur, Kloi Grejs Morec, Skarlet Johanson, Stenlija Tučija, Nikolasa Kejdža, Vanesu Hadžens, Toma Henksa , Roberta DeNira, Mišel Fajfer, Tomi Li Džonsa, kao i velikane akcionog žanra, Silvestera Stalonea i Arnolda Švarcenegera.

 Cena karata će biti 350 RSD, a filmovi će biti prikazivani u terminima od 19h, 21:30h, bez repriznih termina.

Sinemaniju zatvara komedija Lika Besona, „Malavita“ sa Robertom DeNirom i Mišel Fajfer u glavnim ulogama, u terminu od 20 časova. Film koji će nas sve nasmejati jer prati šefa mafije i njegovi porodicu nakon što su postali zaštićeni svedoci zbog cinkarenja i sele se u miran gradić u Francuskoj, ali im je teško da se oslobode starih navika.