Neka druga žena

Projekcije digitalno resturisanog filma „Neka druga žena“

„Neka druga žena“ za publiku u Jugoslovenskoj kinoteci i online

                                                                                                                                                                    Projekcije  digitalno restaurisanog filma „Neka druga žena“  (1981, Centar film) reditelja Miomira Mikija Stamenkovića za publiku održaće se u Jugoslovensko kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici 11. septembra u dva termina – u 18.00 i 20:30 časova.

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da prisustvuju bioskopskoj projekciji, obezbeđen je prenos uživo na Facebook stranicama kompanije A1 Srbija i Jugoslovenske kinoteke od 20:30 časova.

„Neka druga žena“ je domaći triler koji je ostao zapamćen po izuzetnoj glumačkoj podeli i neobičnom kriminalističkom zapletu na kome su radili Dragan Marković i Dušan Perković. Ubistvo poznatog beogradskog lekara, mlada ljubavnica, supruga i neobičan obrt čine ovaj film i danas aktuelnim.

Dragan Nikolić, Merima Isaković, Ljubiša Samardžić, Petar Kralj, Dušica Žegarac, Svetlana Ceca Bojković, Ivica Klemenc imena su koja su ostvarila uloge u ovom filmu.

Pored izuzetnih glumačkih uloga veliki doprinos filmu dao je Zoran Simjanović koji je pisao muziku za ovo ostvarenje.

Ovo je 25. film koji je digitalno restaurisan u odeljenju za digitalizaciju i digitalnu restauraciju Arhiva Jugoslovenske kinoteke u okviru projekta A1 Kinoteka, koji zajednički realizuju Jugoslovenska kinoteka i kompanija A1 Srbija od 2017. godine.

Putem digitalne restauracije poznati filmski naslovi domaće kinematografije su sačuvani, omogućeno je njihovo ponovno bioskopsko i televizijsko prikazivanje i ostvaren je izuzetan kvalitet slike i tona.