Pokret ima ljubavnu moć

Ma kakva duša! Ovo je vek foliranja i prevare! Potcenjujemo romantične trenutke.  Ma kakav ples, to je za one što… Da li igrate igru svog života i da li ste spremni da se oslobodite na svom podijumu i da se prepustite ljubavi? Ja sam to uradila, a evo i zašto.

Majka modernog plesa Isidora Dankan rekla je da će moderan ples biti sličan onom iz antičke Grčke – prirodan i slobodan. Za Isidoru, život je bila umetnost. Tu je bila svoja, igrala je slobodna i radosna. Svom Jesenjinu je bila inspiracija, ljubav i poezija. Ipak, za nju je ljubav bila važnija od plesa.

Pored njega želim biti i svoja i njegova, sa svim ožiljcima koje nosim u sebi, s tugom u očima, s strašću koja jedva čeka da mu se pokaže, otvorena i ogoljena duša. Moje noge prate njegov korak i pokret, traže njegov pogled i moja duša uz njega pleše.

Pokret ima neverovatnu moć da iskaže ljubav, u svim svojim oblicima. Preko tuge i patnje, sreće i radosti, strasti i zavođenja.

Kad želim da ga zavodim, otplešem mu rumbu; kada poželim da iskažem svoju mračnu stranu, prepustim se tangu; kada poželim biti nežna i krhka, pokušam biti balerina i prepustim se moći klasične muzike.

Plešite srcem i pratite svog partnera. Lako, slobodno i bez stega. Nek vas koraci koje ste načinili sećaju samo na njega. Zaigrajte svoju igru bez pravila, samo prateći muziku, plešući korake koje samo vaše noge znaju. Grlite i ljubite.

Neka vam ovaj dan bude još samo jedna lepa igra, jer trenuci su sve što nam ostaje i neka nas to pokreće.

Živite plešući celom dušom, danas i zauvek.

Autor: Suzana Vujović (The Body fitness studio)