prijatelji

Prijateljstvo je sve manje u modi

Većina, svoje vreme i energiju ulaže u posao i bolji materijalni život. Druženja, i kada ih ima, organizuju se kako bi se došlo do onih od kojih se može izvući neka korist.

Ni brak ni porodica, ni karijera, ne mogu da nam nadomeste iskreno prijateljstvo. Prijatelji su braća i sestre, koji ne traže uslugu, a da ne daju sve od sebe kada je vama to potrebno. Doživljavaju vas kao sebi najbliže, a sve ono što ne možete nikom da kažete, reći ćete prijateljima. Oni će vam, bez osude i panike, uvek pomoći.

Ukoliko vam se neko poveri i zatraži od vas savet, a sigurni ste da nema loše namere, ne okrećite leđa. Čovekova potreba da se približi drugome, sasvim je prirodna. Ako je neko izabrao vas, budite srećni, jer je to pravi poklon.

Prijatelj je ljubav, oslonac, svedok vašeg vremena, potvrda svega onoga što ste mislili, uradili, pokušali ili niste…Tu je da vas podrži, osvesti i pokrene na akciju, podseti vas gde grešite i koliko vredite kada izgubite samopoštovanje i poštovanje.

Nije dovoljan Dan prijateljstva. Mnogi vole svoju sliku zauzete osobe i nesvesni su da za to vreme ostaju bez vrednih osoba. Neka jedan od vaših najvažnijih poslova budu česti susreti, druženja, pozivi dragih ljudi.

Organizujte okupljanja. Neka to budu i ljudi kojima ste jedino vi zajednička tačka i nikada se pre toga nisu upoznali. Ma koliko da vam drugi govore da ne spajate nespojivo i da im nije jasno zašto to radite, budite jedna od retkih osoba koja je istrajna u želji da izgradi bogatstvo za ceo život.

Prijateljstvo ne može da izađe iz mode, ali nestaje sa gubitkom naše ljudskosti.

foto: freedigitalphotos.net