LookerWeekly blog ilustracija
LookerWeekly blog ilustracija

“Jesen u mom sokaku”

Društvene mreže su pune foto albuma sa naslovom “Jesen u mom sokaku”. Na fotografijama su ulice prekrivene žutim lišćem, starac i starica kako se drže za ruke… Na nekima je samo reka, na drugima pas, mačka, kako se igraju u lišću… Svako je pronašao ono što mu je oku, u ovim danima, najmilije.

Ovo je vreme kada možete da uživate u pečenom kestenju, lepoj knjizi i dugim šetnjama. Mnoštvo nestvarnih boja iz prirode će vas inspirisati i učiniti kreativnijim. Ukoliko vam ovo godišnje doba budi loše uspomene, stvara setu i depresiju, obogatite ga čajevima sa aromom narandže, vanile, jagode, jabuke, cimeta i, naravno, ruma. Ako vam čajevi nisu omiljeni, a vi uživajte u jesenjim poslasticama. Pita od bundeve, ili ludaje, sigurno popravlja raspoloženje.

Vreme je i da razmišljate o novogodišnjem ukrašavanju. Parkovi su prepuni šišarki, koje tokom novogodišnjih praznika ulepšavaju skoro svaki sto.

Dok ste sa decom u prirodi, birajte najlepše jesenje listove, a potom zajedno napravite kolaž. Vaše delo ulepšaće prostor, podstaknuti vas na kreativnost, povećati uživanje i kod vas i kod deteta.

Ukoliko se bavite nekim stvaralaštvom, sigurno je da osećate veliku inspiraciju, upravo zbog prirode koja se smiruje, a svima nama, takođe, donosi staloženost.

Ovo je za mnoge najgore vreme za svakodnevne poslove. Naša smanjenost delovanja nije rezultat depresije, već prirodna potreba da se umirimo i sačuvamo energiju.

Obratite pažnju na jesen u vašem sokaku. Puno je prirodnih čuda, koja će vam smanjiti rutinu i doneti osećaj zadovoljstva.