najromanticnije destinacije u evropi 599

Najromantičnije destinacije u Evropi

Trenuci nežnosti uz lepu arhitektu

Mesec april nam donosi prve obećavajuće sunčeve zrake i prijatno vreme, s toga nije slučajno što je baš april idealan mesec za putovanja i otkrivanja čarobnih mesta koje bi trebalo posetiti. Uzbudljiv provod i istraživanje novog neka vam bude povod da se uputite ka najromantičnijim gradovima u Evropi…

Rim

Iznenadite voljenu osobu primamljivim putovanjem i očekujte neočekivano. Predstavljamo vam najromantičnije gradove koje bi trebalo da posetite.

Rim

Kažu da svi putevi vode u Rim, pa zašto onda da se ne prepustimo sudbini i pustimo da nas put navede baš u “večni grad”. Ljubitelji dobrog zalogaja, poznavaoci visoke mode, zaljubljenici u kulturne znamenitosti, pa tako i mladi ljubavnici, svi su dobrodošli u magičnu prestonicu Italije. Prošetajte ulicama, uživajte u najuskusnijem sladoledu, naučite po koju italijansku reč i otkrijte zbog čega još Rim zaslužuje zvanje romantičnog grada.

Lisabon

Prekrasni parkovi, botaničke bašte, drevni tramvaji, peščane plaže i fado – više nego dovoljno da poželite da se nađete u uvek privlačnom Lisabonu. Ovaj grad će razmaziti i najzahtevnijeg turistu, budite sigurni. Obavezno bi trebalo obići najposećeniju četvrt Barrio Alto koja će vam predstaviti Lisabon na najbolji način: stara gradska arhitektura, romantične restorane sa najlepšom a ujedno i najtužnijom fado muzikom.

Venecija

Grad na vodi prepun ulica koje su nalik na kakvi lavirint i bezbroj kanala koji se stidljivo provlače poput vijugavih zmija, na svakom koraku prikazuje koliko je zapravo Venecija veličanstvena, skupa i tajnovita. Uživajte u predivnoj arhitekturi, provozajte se gondolom poput junaka na filmskom platnu, pijuckajte espreso i uživajte u čarima Venecije. Poželećete da dugo ostanete u Veneciji i uživate u pravoj romantici.

Pariz

Za prestonicu Francuske će vam gotovo svako potvrditi da jeste najromantičniji grad ne samo u Evropi već u čitavnom svetu. Raskoš, bogatstvo, bogata kulturna ponuda, romantične šansone vrlo brzo učine da se svaki turista “podseti” da se nalazi u najljubavnijem gradu. Šetnja uz reku Senu, gutljaji dobrog vina i ukusi najboljeg sira, pogled na Ajfel ili Trijumfalnu kapiju neka vam bude zadatak koji ćete obavezno morati da ispunite.

foto: Tijana Janković