Screen Shot 2015 05 12 at 23.07.481

Rezervišite ostrvo za 200 evra

More, pesak, svetionik, sunce, tišina i francuska avantura. Ovo nije scenario za neki ljubić već realnost koja vam nudi alternativu u slučaju da su vam se smučila letovanja u hotelima i apartmanima. Upustite se u avanturu i rezervišite čitavo francusko ostrvo na tri dana za dve stotine evra!

Ko ima love do krova, hoće i može. Skupi hoteli, koji liče kao jaje jajetu, užurbani i aljkavi turisti, preglasna muzika iz susednih kafića umeju ponekad da pokvare dugo planirano letovanje.

U zalivu Morlaix u Bretanji, daleko od radoznalih očiju i ušiju, ušuškano je malecko francusko ostrvo Ile Louet. Ovo ostrvo je osobeno po tome što se od 2004. godine iznajmljuje turistima.

Koliba nekadašnjeg čuvara svetinioka je potpuno renovirana i prilagođena turistima. U kolibi nema vode, a turisti koji su primorani da idu do toaleta družiće se sa prirodnim okruženjem jer ne postoji kupatilo.

Putovanje do ovog ostrva je namenjeno isključivo za avanturiste, koji neće gunđati što je ostrvo odsečeno od sveta i što lokalni mornar prevozi zainteresovane do odredišta za sto evra ( odvoz i dovoz).

Međutim, kada sve stavite na papir i uvidite da možete da roštiljate, uživate u miru i tišini, istražujete ostrvo, pecate, kupate se sa svega još deset gostiju, vredi svake pare, pod uslovom da ih imate.

Tri dana i dve noći turisti plaćaju dve stotine evra a ako smo vas zaintrigirali, možete i da proverite da li ima mesta naredne godine putem mail-a: carantec@tourisme.morlaix.fr.

Samo da znate, svi termini tokom ove godine su popunjeni.

foto: YouTube screenshot