Xperia XZ1 crni

Sony predstavio Xperia XZ1

Kompanija Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) je danas predstavila dva člana njene vodeće porodice, Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact. Ovi modeli poseduju najnoviju Motion Eye™ kameru za snimanje detalja iznad mogućnosti čovekog oka, novu revolucionarnu tehnologiju za mobilne uređaje sa 3D skeniranjem, vodeću tehologiju ekrana za prikazivanje prelepih slika uključujući HDR ekran za Xperia XZ1 i vrhunsko iskustvo slušanja sa Hi-Res Audio. Oba telefona Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact kombinuju naprednu procesorsku snagu sa super–brzim brzinama prenosa, a sve upakovano u bezvremeni dizajn.

Xperia XZ1 poseduje najnoviju Motion Eye™ kameru napravljenu korišćenjem Sony–jevog ‘α’ i Cyber-shot™ opsega kamere, za snimanje života na način na koji nijedan drugi pametni telefon ne može. Njegov Exmor™ RS senzor slike sa memorijom dovodi snimanje pokreta na viši nivo i daje izuzetan kvalitet slike. Možete praviti senzacionalne snimke vaših svakodnevnih trenutaka snimajući 960 kadrova u sekundi, obezbeđujući zapanjujuću reprodukciju Super Slow Motion  video materijala. Nova Predictive Capture opcija ostaje korak ispred i automatski počinje da čuva slike kada detektuje akciju ili čak osmeh, pre nego što pritisnete dugme. Možete pronaći trenutak koji ste možda propustili izborom od četiri snimka. Njegov nov Autofocus Burst inteligentno prati predmet vašeg slikanja, prilagođavajući focus kako biste bili sigurni da vaši snimci ostaju oštri. Vrhunac iskustva kamere je prvoklasna prednja kamera od 13 megapiksela sa 1/3-inčnim senzorom i blicem, tako da ćete dobiti izvanredne selfie pri bilo kom osvetljenju.

Pokazujući kreativni proboj kod mobilnih uređaja, 3D Creator je jedinstven i inovativan algoritam kompanije Sony za brzo i jednostavno skeniranje 3D objekata, koji nudi nov svet kreativnih mogućnosti. Po prvi put sa pametnim telefonom možete skenirati  pomocu 3D skeniranje objekta vrhunskog kvaliteta, za samo jedan minut, koristeći četiri režima skeniranja: skeniranje glave, lica, hrane i slobodnog oblika. Svaki režim ima svoje prilagođene vodiče za jednostavnost korišćenja i nakon završetka skeniranja objekta postoje različite zabavne opcije. Možete podeliti sa svojim prijateljima putem messenger aplikacije, koristeći 3D stikere ili ih podelite u 3D zajednici kao što je Sketchfab, oživite skeniranje koristeći ga da biste kreirali avatar za korišćenje u opcijama AR efekata, za aplikacije nezavisnih proizvođača ili kao živu pozadinu(wallpaper), ili čak pošaljite skenirano na 3D štampač kako biste ga učinili nezaboravnim. U okviru aplikacije 3D Creator možete izabrati opciju ‘Pronađi još’  koje vas vodi do još više mogućnosti preko Google Play-a, da biste istražili širi i sve veći 3D ekosistem.

Jedinstvenie Sony-jeve tehnologije su ono što Xperia-i daje beskrajno zabavne mogućnosti, a Xperia XZ1 to u potpunosti koristi. Koristeći Sony BRAVIA TV tehnologiju, Xperia XZ1 donosi više boja i kontrasta kako biste uronili u svoje omiljene emisije i filmove u zapanjujućem realizmu, ugrađivanjem HDR (High Dynamic Range) na svoj 5.2-inčni Full HD ekran. Ostale tehnologije, uključujući TRILUMINOS™ ekran za mobilne uređaje, X-Reality™ za mobilne uređaje i Dynamic Contrast Enhancer, rade zajedno da bi na ekranu pružile oštre, detaljne i svetlije slike.

Sony–jeva audio ekspertiza, takođe vam omogućava da uronite u stvarno autentičan zvuk Hi-Resolution Audio sa Xperia XZ1, omogućavajući vam da uživate u svakoj nijansi i detalju na snimku, kao da ste na istom mestu sa umetnikom. Zahvaljujući Sony–jevom DSEE HX–u možete više uživati u muzici u približnoj Hi-Res rezoluciji sa mogućnošću povećanja rezolucije.

Podjednako čvršća od spoljašnjih od spoljnih faktora, Xperia XZ1 je otporna na vodu, prašinu i ojačana sa Corning® Gorilla® Glass 5 na ekranu, tako da je dovoljno jak da prebrodi bilo kakav dan. Za personalizovani dodir, integrisani sensor za otisak prsta prepoznaje vas intuitivno, dajeću mu jedinstvenu i sigurnu garanciju. Novi premium dizajn upakovan je u četiri nove boje, svaka inspirisana prirodnim svetlom i divnim promenljivim tonovima koje donosi jutro; Moonlit Blue, Venus Pink, Warm Silver i Black.

Xperia XZ1 pokreće najnovija Qualcomm® Snapdragon™ 835 mobilna platforma sa X16 LTE, dizajniranim da obezbedi gigabajt LTE prenosa brzine ( do 1Gbps), i performanse da uživate u modernom načinu života dok radite ili se zabavljate. Snapdragon 835 mobilna platforma je dizajnirana da podrži neverovatnu grafiku, glatke performance i poboljšanu efikasnost baterije. Savršen za neometano igranje vaših omiljenih PlayStation®4 igrica koristeći PS4 Remote Play.

 

[su_note]Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact će biti lokalno dostupni od Novembra 2017. godine, a oba će se isporučivati sa Android™ 8.0, Oreo operativnim sistemom.[/su_note]