GAMMA CAS

GAMMA CAS u Bitef teatru

Prvi put nakon premijere održane 20. oktobra, ove nedelje,  7. i 9. novembra u 20h u Bitef teatru zakazana su izvođenja predstave „GAMMA CAS“.

Za igranja 7. i 9. novembra bazičnom bendu izvanrednih jazz muzičara koji čine Marko Berkeš, Andrija Gavrilović, Miloš Čolović i Tom Feđa Frenklin pridružiće se i proslavljeni jazz pijanista Vojno Dizdar.

“Predstava GAMMA CAS bavi se identitetom mladog čoveka skrojenog po različitim uzusima, od različitih nasleđenih zabluda i pobeda, koje su u stalnom klinču, sudaru, sa slikom i likom savremenog, mladog, „svetskog čoveka“.

Živeti u Srbiji, na primeru ove predstave vidimo, znači živeti šizofreni identitet, skrojen od tradicionalno epskog, lirsko mitskog i poražavajućeg dnevno političkog. Odrastati u zemlji omeđenoj viznim režimom, zatim u zemlji u tranziciji, živeti u redu za „other passports“ i istovremeno živeti na rubu ujedinjene pa razjedinjene Evrope, čiji smo tradicionalno neodvojivi i nepripadajući deo – istovremeno, znači živeti u stalnom formulisanju svoga jastva, iznova i ponovo.

Gledamo pozorišnu priču o devojčici iz Srbije, koja kreće u susret svetu, Evropi, te o prelasku svih administrativnih i ličnih granica koje je čekaju na tom putu. Razapeta između ličnog, porodičnog, političkog i kulturnog, ona kroji i prekraja svoj psihološki portret, u potrazi za identitetom koji miri ove drevne i dnevne neusklađenosti i nerešivosti. “Jelena Bogavac, rediteljka