KU+ 2

Predavanje holandskog studija KU+

U Novoj Iskri ove nedelje će se predstaviti amsterdamski studio za arhitektonsko modelovanje KU+, koji je uključen u projekat “A Model for Savamala”, čiji će razvoj takođe biti predstavljen ovom prilikom. Predavanje Kaita Shinagawe i prezentacija projekta “Model za Savamalu” biće odžani u četvrtak, 6. juna sa početkom u 17.30 časova. Nova Iskra se nalazi na adresi Gavrila Principa 43, ulaz je slobodan.

Predavanje u Novoj Iskri deo je programa otvaranja Paviljona u Savamali, koji se svečano otvara 6. juna u 20h u Španskoj kući, Braće Krsmanović 2.

Kaita Shinagawa je rođen 1979. godine u Japanu, i nezavisni je dizajner i modelar. 2009. godine je osnovao studio KU+, sa ciljem da kreira arhitektonske objekte koji precizno vizuelizuju koncepte i ideje dizajnera i arhitekata. Diplomirao je na univerzitetu u Kobeu 2002. godine, nakon pohađanja Sapporo School of The Arts. Pre osnivanja svog studija radio je na nizu arhitektonskih i enterijerskih projekata u Holandiji i Japanu. Takođe radi u okviru tima STANICSHINAGAWA u Amsterdamu od 2010. godine, kao i pod imenom Collective Amsterdam zajedno sa još pet drugih kolega.

Kaita Shinigawa će provesti nedelju dana u Beogradu kao predavač i učesnik projekta A Model for Savamala koji u okviru platforme Urbani Inkubator Goethe Instituta u Beogradu realizuju arhitekti Maja Popović i Boba Stanić. Cilj projekta je da ovu oblast učini transparentnom i to koristeći se osnovnim arhitektonskim jezikom – maketom. Projekat će komunicirati istorijske, sociološke, ekonomske i političke činjenice. Tim izabranih učesnika je angažovan u tri odvojene radionice organizovane periodično u okviru 3 meseca. Radionica koju vodi gospodin Shinagawa je javnog karaktera i predstavlja zvanični početak izgradnje “Modela za Savamalu”. Ovom prilikom, biće predstavljeni dosadašnji rezultati ovog projekta, kao i dalji planovi za njegov razvoj, na putu ka izgradnji specifičnog modela Savamale.