spa pivo

Spa tretmani sa pivom

Volite sebe da razmazite. Često koristite spa tretmane kako biste jednostavno uživali i pomogli svojoj koži i telu da ostanu nežni i zdravi, a da li biste se odlučili za spa tretman sa pivom?

Brojni hoteli širom Evrope upravo su spa tretmane pivom uvrstile kao jednu od svojih najatraktivnijih ponuda, a najbrojnije spa banje se nalaze u Češkoj i Nemačkoj.

Velike drvene ili metalne kade ispunjavaju se mineralnom vodom, pivom, kvascom i hmeljom. Pivo se zagreva na tačno devedeset dva stepena celzijusa i kupka je spremna!

A koje su sve blagodeti spa kupke sa pivom?

Osim privilegije i zadovoljstva da ljubitelji piva bukvalno zagnjure u svoj omiljeni napitak, pivo i te kako ima koristi za organizam čoveka.

Toplota pomaže preznojavanje tela i izbacivanje toksina. Hmelj je odličan za piling kože koja postaje barušasta, glatka i meka a i pozitivno deluje na nervni sistem, dok je kvasac u pivu odličan za kožu jer je obogaćuje potrebnim vitaminima. Ova kupka oslobađa napetost u mišićima i zglobovima pomaže da se zagreju. Na prirodan i relaksirajući način utiče na jačanje imunog sistema.

Možda jeste neobično posmatrati mehuriće piva oko sebe ali ujedno je i veoma interesantno jer vam je na dohvat ruke krigla koju možete napuniti pivom iz burenceta koje se nalazi odmah pored drvene kade.

Nakon tople i relaksirajuće kupke, gosti umotani u bade mantile mogu i da odremaju na krevetu od slame i, naravno, opet uživaju u ukusu svog najomiljenijeg napitka na svetu!

foto:YouTube screenshot