Dance Science IMAGES 47 3

Seminar za zdravlje plesača

Kako da pripreme svoje telo i psihu na određene napore profesionalci će moći da saznaju u Institutu za umetničku igru, u okviru desetodnevnog kursa, od stučnog menadžera za zdravlje igrača Erin Sančez iz Britanije.

Profesionalni igrači su često izloženi povredama, a angažovanje u različitim pozorištima, trupama i na mnogobrojnim projektima, kao i celodnevne probe, kada nemaju vremena da misle o balansiranom obroku, još više povećavaju ovaj rizik.

Od 28. marta do 9. aprila u Institutu za umetničku igru održaće se seminar zdravlja posvećen profesionalnim igračima, a na temu ishrane, hidratacije i plesne terapije.

Seminarom će rukovoditi Erin Sanchez sa Laban Konzervatorijuma za muziku i ples iz Londona, predavač na Dance UK i predstavnik Fondacije Nurejev iz Švajcarske.

Rad radionice je usmeren ka studentima, profesionalnim igračima i pedagaozima igre i biće ilustrovan pratećim štampanim materijalom.

ISHRANA I HIDRATACIJA

Predavanja i radionice će se odvijati po sledećoj dinamici: prva tri dana posvećena su optimalnoj ishrani i hidrataciji, bila bi uvod u mikro i makro nutrijente, energetske zahteve i potrebe za kalorijama. Objašnjenja će pratiti predlozi odgovarajućih recepata i njihovo uklapanje u raspored časova, vežbi i predstava.

Naglasak će biti na značaju pravilne ishrane kao i posledicama ukoliko se ona ne poštuje.

PLESNA TERAPIJA

Drugi deo u trajanju od sedam dana biće posvećen multidisciplinarnim mogućnostima za smanjivanje rizika povreda, njihovoj prevenciji i rehabilitaciji.

Pažnja će biti posvećena i značaju psihološkog aspekta povreda i suočavanju sa strepnjom i nesigurnošću za povratak na scenu posle povrede.

Ovu oblast pratiće konkretne vežbe i kondicioni treninzi značajni za uklapanje u dnevne obaveze igrača.

[su_note note_color=”#edff66″]Više informacija na telefon 011 41 40 420 i 063 714 42 01.[/su_note]