hunger 413685 1280

Previše šećera – depresivan muškarac!

Ljudi se dele na grupu koja voli slaniše i grupu koja voli slatkiše. Ako uskačete u grupu, koja obožava slatkiše a još pritom pripadate jačem polu, onda morate da pripazite jer imate predispozicije da postanete depresivni zbog prevelikog unosa šećera.

Iako smo svesni da preterano uživanje u slatkišama ima negativni efekat na naše fizičko zdravlje, teško je odoleti različitim i prefinjenim ukusima kolača, čokolada i ostale družine. Žene mogu da konzumiraju slatkiše i da ne brinu za svoje poremećaje raspoloženja dok muški pol može da pati od depresije.

Kako je moguće da neko postane depresivan jedući slatkiše? To ne može da bude, složiće se mnogi. Međutim, prema poslednjim istraživanjima koja su sprovedena na Univerzitetu u Londonu, ustanovljena je povezanost između konzumiranja veće količine šećera i depresije kod muškaraca.

Naučna istraživanja su utvrdila da prema nekoj gruboj proceni, veći broj muškaraca konzumira više šećera nego šo to čine pripadnice nežnijeg pola. Naučnici su pratili dve grupe muškaraca. Prva grupa je unosila preko šezdeset grama dnevno slatkiša, dok je druga grupa muškaraca konzumirala nešto manje od 40 grama slatkiša svakog dana. Nakon pet godina proučavanja, grupa muškaraca koja je unosila više šećera, ima dvadeset i tri posto veći rizik da ih strefi depresija.

foto: pixabay.com