pivo pena

Pivo IN, silikoni OUT

Pivom do većih grudi!

Hmelj je glavni sastojak najomiljenijeg pića na svetu – piva. Od davnina se smatra da je jedna od najlekovitijih biljaka. Podstiče rast grudi, pospešuje dobro raspoloženje, odstranjuje umor…

Biljka hmelj, sadrži važna eterična ulja, supstance smole i gorke materije humulon i lupulon, koje imaju blagotvorno, umirujuće dejstvo. Nedavno je otkrivena i supstanca ksantohumol, koja se testira u istraživanjima vezanim za izlečenje malignih oboljenja.

Hmelj pomaže ženama u ublažavanju menstrualnih tegoba, jača živce i podstiče san. Sadrži visok procenat biljnih hormona koji su vrlo slični estrogenima. Osobe sa viškom, kilograma bi trebalo da budu obazrive, jer čaj od hmelja otvara apetit. Čaj se priprema vrlo jednostavno. Dve pune kašičice cvetova hmelja se preliju sa četvrt litre vrele vode i ostavi se da odstoji 10 minuta, nakon čega se čaj procedi i zasladi medom. Najbolje je da se pije mlak, u malim gutljajima, pola sata pred odlazak na spavanje.

Takođe i pivo pomaže u ublažavanju osećaja umora, ali ne kad se pije na uobičajeni način. Pivo se zagreje i zasladi medom. Ovakav pivski napitak potpuno okrepljuje. Odličan je recept protiv prolećnog umora i delotvoran antistres!

Pivo je blagotvorno i u kozmetici, u nezi kože i kose. Natopite maramu u pivo i stavite na lice. Ovakva pivska obloga regeneriše kožu.

Kažu da od piva muškarcima raste stomak, a ženama grudi! Naučnici se slažu sa ovom teorijom (potpuno proverena za muškarce ). Zahvaljujući fitoestrogenu, biljnom hormonu, melem od hmelja delotvorno utiče na povećanje obima grudi. Vrlo je popularan za masiranje mlečnih žlezda. Time se podstiče njihov rast. U kombinaciji sa vitaminom A, E, C i B5, koji vrše hidrataciju kože i stvaraju omot, tj. efekat prirodnog grudnjaka.

Ako ste i vi jedna od žena koja mašta i pati za bujnim poprsjem, uvrstite u svoj svakodnevni jelovnik namirnice koja sadrži visok procenat fitoestrogena, poput hmelja, soje, semenke lana… i naravno uživajte u pivu, čak i ako ponekad preterate kriglom više, imate opravdanje! Pivo je i zvanično u službi zdravlja i lepote!

Foto: Tijana Janković