alta 2

Pametne narukvice vuku vas za rukav da se pokrenete

Ova decenija, bar kada je reč o gedžetima, definitivno će ostati upaćena po ekpanziji fitnes gedžeta i njihovom sveopštem prihvatanju od strane ogromnog broja korisnika širom planete. Oni ne samo što prate naše fizičke (dnevne i noćne) aktivnosti već nas i stimulišu kako zdravije da živimo.

Jednostavije rečeno oni motre na nas 24 sata, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, sugerušući nam u kom pravcu da idemo ako želimo da živimo zdravije i budemo vitalni, sveži, nasmejani i fleksibilni.

Fitnes gedžeti se mogu naći u različitim oblicima i dezenima, ali najčešće su izedeni u vidu narukvica i broševa ili su jednostavno integrisani sa pametnim satovima (što nije tako “vesela” varijanta, bar za sada, jer je broj funkcija u tom slučaju poprilično ograničen – ne kod svih satova, ali kod većine).

Kompanija „Fitbit“ sa svojim fitnes gedžetima može mnogo da vam pomogne da se pokrenete, a posebno su zanimljive „Alta“ narukvice.

„Alta“ je novi fitnes gedžet izveden u vidu elegantne narukvice sa brojnim naprednim funkcijama. Ono što je čini drugačijom od stotine različitih rešenja na tržištu je njen mali displej preko kojeg se mogu pratiti gotovo svi bitni parametri (iskoračani koraci i stepenice, pređeni kilometri, potrošene kalorije…), ali i notifikacije o prispelim pozivima, mejlovima i SMS-ovima koje su preuzete sa nekog od pametnih uređaja sa kojim je narukvica u sprezi (telefonom, tabletom ili računarom).

Aplikacija donosi znatno detaljniji uvid u sve parametre, međutim za neki brzi pregled na displeju ove narukvice je moguće naći sve osnovne podatke. „Alta“ je posebno elegantna i kvalitetna i za nju su dizajnirani i zanimljivi i unikatni dodaci od kože i plemenitih metala.

Odmah nakon što je stavite na ruku kreće aktivno praćenje svih dnevnih i noćnih aktivnosti korisnika i to bez greške – to je najveći benefit „Alte“. Većina narukvica ovog tipa na tržištu nije precizna i ima veliki broj bagova, dok ona radi precizno i tačno. To su potvrdili svi testovi na kojima se našla, kao i brojna priznanja koja je dobila od najrazličitijih instituta iz Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Dobra stvar je što se lako može transformisati u personalnog fitnes trenera, kao i u vodiča sa kojim ćete zakoračiti u zdraviji način života. Ako duže sedite ili nemate nikakvih aktivnosti „Alta“ će početi da vas stimuliše na raznorazne načine da se pokrenete i krenete da vežbate kako bi organizam ostao u formi i svež. Tako da u slučaju da se duže vreme ne krećete, uporno će da vas upozorava i gotovo vuče za rukav da se pokrenete.