Foto: Tijana Janković
Foto: Tijana Janković

Meke usne za tople poljupce

Sačuvajte mekoću usana tokom hladnih dana

Najlepši osmesi i poljupci su negovanim i mekim usana. Izdvojili smo par saveta kako da im sačuvate nežnost i glatkoću i u hladnim danima…

Koža usta može da ispuca i postane hrapava iz nekoliko razloga. Bitno je da prepoznate šta isušuje vašu kožu.

Usne mogu biti suve zbog vremenskih uslova (hladnoća i vetar) ili zbog alergije koju mogu izazvati karmin, pasta za zube, ili određena vrsta hrane i pića. Jedan od mogućih uzroka može biti i nedostatak vitamina B. Kako nam se bliži zima, važno je da sačuvamo lep osmeh od uticaja hladnoće i vetra.
Bitno je da redovno pilingujete svoje usne. To možete uraditi na nekoliko načina. Najlakša i najbrža tehnika je da upotrebite meku četkicu za zube. Dovoljno je da kratko protrljate, i imaćete glatke i rumene usne. Nemojte trljati četkicom intenzivno, jer se može desiti da vam posle toga usta bride.

Ako imate više vremena, možete napraviti i smesu za piling. Uzmit kašiku braon šećera, malo cimeta i maslinovog ulja i izmešajte dok ne dobijete željenu gustinu mase. Što gušće, to bolje.

Nakon uklanjanja suvih ljuspica kože, nanesite kremu ili balzam. Redovno nanosite neki od proizvoda za zaštitu usana kad izlazite napolje. Takođe, svaki put pre nego što krenete na spavanje, nanesite balzam. Stari dobar savet je i med koji je odličan zbog svog antibakterijskog dejstva. Sprečava ispucale usne da se upale. Nanesite ga i držite što duže. Ukoliko je potrebno, ponovite tretman nekoliko puta dnevno. Maslinovo ulje je odlično za hidrataciju ispucale kože.

Ovako negovane, vaše usne su spremne za vaš omiljeni karmin, širok osmeh i topli zimski poljubac.

Foto: Tijana Janković