Reebok XChallenge CrossFit takmicenje 2

CrossFit tim Dream Co pobednici prvog Reebok X-Challenge-a

 

Kažu da se snovi ostvaruju kada se snažno veruje u njih, a još snažnije trenira do cilja! To su potvrdili i članovi CrossFit tima „Dream Co“ pobednici prvog Reebok „X-Challenge“ takmičenja u 2017.

CrossFit je trenutno najpopularniji izazov u svetu fitnesa, a nedavno se u „SteCo Hangar“-u 18 timova Srbije borilo da pokaže ko je najspremniji i najizdržljiviji. Uz fantastičnu muziku, organizaciju i ogromnu pozitivnu energiju 126 takmičara u timskim borbama i 22 u individualnim takmičenjima se borilo za Nano 7.

Opšti utisak svih učesnika je da CrossFit zajednica Srbije odavno nije imala jedno ovako takmičenje! Takmičenje koje su svi sa nestrpljenjem isčekivali i u kome su svi bodrili jedni druge, jer su u njemu učestvovali kako favoriti, poznati po fantastičnim rezultatima, tako i tek osnovani timovi sastavljeni od članova različitih box-ova i timova. Upravo takav jedan tim je i pobedio – „Dream Co“!

-Znam da nismo bili među favoritima, a nismo bili ni u stopostotnoj kondiciji, ali presudila je naša ogromna želja da učestvujemo, budemo deo jednog ovakvog takmičenja i osvojimo Nano 7. Tako je nastao „Dream Co“ i čine ga momci iz „CrossFit Prvi Tim“, „CrossLand“ i „Sinergija“. Mislim da nam je bilo najteže čekanje, jer smo bili pretposlednji u takmičenju. Trema i adrenalin su učinili svoje. Kad počnu tvoje sekunde zaboraviš na bol, grč, žuljeve, proklizavanje, pehove. To je kao neko polusvesno stanje u kome ništa ne osećaš samo znaš da odustajanje nije opcija. Tvoj tim te bodri, čeka da daš svoj maksimum i to i činiš. Bili smo najbrži. Sekunde su presudile – iskren je Mirko Drecun (35), najstariji članpobedničkog tima, kome je ovo bilo prvo takmičenje nakon svega godinu i po dana treniranja. Do svoje prve pobede je stigao zajedno sa drugarima Dejanom Štrbcem, Đorđem Ješićem, Đorđem Gavrilovićem, Aleksandrom Munjićem, Nikolom Đokićem i Nikolom Brdarom.

Osim timskih borbi organizovano je i individualno takmičenje za Nano 7, a najviše ponavljanja u 60 sekundi tokom 3 vežbe (naskok, uzmah, sklekovi sa propadanjem) imali su Aleksandra Jeremić i Đorđe Stojković.

Nova sezona Reebok „X-Challenge“ takmičenja je još jednom pokazala da se fizička aktivnost, rad, trud i želja za pobedom uvek isplate, jer se svaka nanosekunda provedena u boxu računa i vodi do uspeha.