wizz air a321

WIZZ AIR NAJAVLJUJE VELIKO ŠIRENJE POSLOVANJA U BEOGRADU

NOVI AVION AIRBUS A321 U BAZI, PROMENA FLOTE NA A321 I 9 NOVIH RUTA

Wizz Air, vodeći niskotarifni avio-prevoznik centralne i istočne Evrope i „najzelenija“ evropska avio-kompanija najavila je dalje širenje operacija u Srbiji dodajući beogradskoj bazi novi avion Airbus A321, a u avgustu će i druga dva aviona biti zamenjena istim modelom Airbus 321.

Nova letelica će se pridružiti floti u julu 2020. i time povećati beogradsku flotu na tri aviona. U julu 2020. Wizz Air će pokrenuti devet novih ruta iz Beograda: Hamburg, Keln, Fridrihshafen (Nemačka), Brisel Šarlroa (Belgija), Milano Malpensa (Italija), Lisabon (Portugal), Barselona El Prat (Španija), Oslo Sandefjord Torp (Norveška), Turku (Finska). Karte za sve nove destinacije već su dostupne za rezervaciju putem sajta wizzair.com ili putem aplikacije avio-kompanije već od 19.99 evra.

Prvi Wizz let iz Srbije poleteo je 2010. Beogradski aerodrom je bio jedan od prvih u mreži WIZZ SEE sa letovima za Dortmund i London. Od tog trenutka Wizz Air neprestano proširuje svoje poslovanje pružajući prilike za povoljna putovanja, a u Srbiji je dočekao preko pet miliona putnika. Poslednjim širenjem svoje flote u Srbiji, Wizz Air će 2020. godine imati tri aviona sa sedištem u Srbiji u kojima će biti zaposleno više od 70 članova posade koji pružaju odličnu uslugu na svakom Wizz Air letu. Wizz Air ukupno nudi 28 ruta ka 16 zemalja sa dva srpska aerodroma: 23 rute iz Beograda i pet ruta iz Niša. Zamene kompletne beogradske flote na Airbus 321 avione predstavlja godišnji kapacitet od 1.31 miliona sedišta na prodaju, a za letove iz Beograda.

Današnja najava stiže zajedno sa početkom nove ere sanitarnih putovanja Wizz Air-a. Avio-kompanija je nedavno najavila niz pojačanih higijenskih mera kako bi se osiguralo zdravlje i bezbednost putnika i osoblja. Kao deo novih protokola, tokom leta, kabinsko osoblje i putnici moraju da nose zaštitne maske, a kabinsko osoblje takođe mora da nosi rukavice. Avioni Wizz Air-a redovno prolaze kroz proces industrijskog čišćenja suvom maglom sa antivirusnim rastvorom i nakon strogog dnevnog rasporeda čišćenja, svi avioni se dezinfikuju tokom noći sa istim antivirusnim rastvoromSanitarne vlažne maramice daju se svakom putniku po ulasku u avion, svi magazini su uklonjeni iz aviona i preporučuje se da se svaka kupovina u avionu obavi beskontaktnim plaćanjem. Od putnika se zahteva da poštuju mere fizičkog distanciranja koje su donete od strane lokalnih nadležnih zdravstvenih institucija i podstiču se da sve kupovine obave pre leta onlajn (prijava prtljaga, WIZZ Priority, brza traka), kako bi se smanjio svaki mogući fizički kontakt na aerodromu. Za više informacija pogledajte ovde Wizz Air-ov novi video o zdravlju i bezbednosti. 

Dodavanjem opcije WIZZ Flex prilikom rezervacije, putnici mogu da budu sigurni da će, ukoliko se okolnosti promene ili ukoliko žele da promene datum putovanja, moći da rezervišu bilo koji WIZZ let po izboru. U ovim nesigurnim vremenima je važno da se smanji briga i da se obezbedi dodatni nivo zaštite putničkih rezervacija. 

Na konferenciji za štampu u Beogradu i govorio je Jožef Varadi, izvršni direktor kompanije Wizz Air Group:„Nakon deset uspešnih godina u Srbiji, drago nam je što možemo da najavimo širenje naše mreže  i zamenu cele flote na avione Airbus A321, što podrazumeva manje zagadjenja i niže cene za naše putnike. Ostajemo posvećeni Srbiji i pružanju novih uzbudljivih mogućnosti putovanja širom Evrope. Srećni smo što danas dodajemo devet novih ruta i što se držimo najviših standarda naših sanitarnih protokola. Naša visoko obučena i ljubazna posada uskoro će dočekati putnike u novom avionu Airbus A321. Sigurni smo da će ultra-niske tarife i sjajna mreža destinacija Wizz Air-a učiniti putovanje pristupačnim za sve veći broj putnika.“

Kompanija BELGRADE AIRPORT spremno dočekuje širenje operacija Wizz Air-a u Srbiji, radujući se otvaranju novih ruta ka evropskim destinacijama. Generalni direktor BELGRADE AIRPORT Fransoa Berizo ovim povodom izjavio je:

“Aerodrom Nikola Tеsla Beograd je spremno dočekao kraj vanrednog stanja i obnovu putničkog saobraćaja, kako bi ponovo povezao Beograd sa destinacijama širom Evrope,  zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerima, avio-kompanijama. Izuzetno nam je drago što je kompanija Wizz Air odlučila da ojača svoju beogradsku flotu i pokrene potpuno nove destinacije, što će povećati interesovanje putnika iz Srbije i regiona i omogućiti nam da im budemo domaćini na njihovim budućim putovanjima”.