fireworks

Novogodišnja putovanja

Putujte u susret 2013-oj godini

Iako nam se čini da imamo još dovoljno vremena do Dočeka, ne bi bilo loše da već sada razmišljamo o opcijama, pogotovu ako želimo da odemo na jedno daleko novogodišnje putovanje. Ponude su šarenolike, a mi vam izdvajamo neke od njih.

Praznici su pravi razlog da “pobegnemo” iz grada i da iskoristimo slobodno vreme, da častimo sebe i drage osobe jednim lepim putovanjem. Turističke agencije su već pripremile najrazličitije ponude, a na vama je da procenite da li među njima postoji ta koja će vam upotpuniti novogodišnju čaroliju.

Ovom prilikom za vas izdvajamo neka zanimljiva novogodišnja putovanja koja se razlikuju po destinacijama, sadržaju i po ceni.

Novogodišnja krstarenja

Počećemo putovanjem koje je luksuznije, pa sam tim i skuplje, ali je veoma primamljivo.

Svi smo maštali o krstarenjima, a pomisao da dočekamo Novu godinu na pučini, posebno je primamljiva. Nažalost, nije za sve nas i izvodljiva. Međutim, možda nas ove godine iznenadi Deda Mraz.

Ako ne uspemo da se otisnemo u plovidbu ove zime, ko zna, možda nam se za to ukaže prilika u bliskoj budućnosti. Bez obzira na mogućnosti, i na potencijalnu morsku bolest, uvek je lepo saznati šta je sve to u ponudi jednog krstarenja.

Većina brodova vodi računa o praznicima, pa u skladu sa tim, osoblje dekoriše enterijer plovila i sprema poseban praznični meni. U ponoć je organizovano odbrojavanja i zdravica uz šapanjac.

Novogodišnje krstarenje zapadnim Mediteranom traje devet dana. Polazak je u Đenovi. Plovidbom stižete do Španije (gde je i Doček), i Maroka, da biste na kraju opet stigli u Đenovu.

Cena smeštaja, kabine, po osobi za ovo putovanje kreće se od 466 evra, pa do 3290 evra, plus lučke takse koje su oko 110 evra. Luksuzno, nema šta!

Tokom putovanja organizovani su i izleti koji se posebno plaćaju.

Kako izgleda veselje na jednom od brodova, pogledajte na ovom video snimku.

Pariz u Novoj godini

Pariz je grad koji je mnogima na listi želja, bez obzira na godišnje doba. Doček u ovakvom gradu zasigurno je poseban doživljaj. Zanimljivo je da je tokom ove večeri vožnja metroom besplatna.

Dočekajte novu godinu na tradicionalni nači uz potencijalni vatromet (poslednjih godina nije bilo) na Šamps Elizeu.

Turisti i Parižani se okupljaju oko devet sati uveče, gde se zabavljaju čekajući ponoć. Ukoliko je novogodišnje putovanje ujedno i vaša prva poseta Parizu, doček na ovakav način je iskustvo koje ne bi trebalo da propustite, kažu iskusniji putnici.

Takođe, možete da odbrojite do ponoć i na Monmartru, “boemskoj” četvrti na severu grada. Tu je gužva manja.

Ponesite šampanjac i zabava može da počne. Zvuči primamljivo, zar ne?

Ipak, nameće se uvek pitanje da li je ovakav put za nas i izvodljiv. Pogledajmo koliko bi nas koštalo ovakvo putovanje.

Novogodišnje putovanje u Pariz košta oko 550 evra za pet dana u hotelu sa tri zvezdice, i to avionom.

Kako izgleda Doček na ulicama Pariza, pogledajte video.

Doček u Istanbulu

Ukoliko ste za malo egzotičniji doček Nove godine, onda je poseta Istanbulu jedna od mogućih opcija. Ovaj grad je veoma zanimljiv, istorijski i gastronomski, tako da će vam ovakvo putovanje dugo ostati u sećanju. Istanbul ima oko deset miliona stanovnika.

U ovom gradu ugostitelji se utrkuju koji će od njih imati bolju i zanimljiviju ponudu. To vam omogućava zaista veliki izbor.

U ponoć, nebo iznad Istanbula je obasjano velikim vatrometom, koji ne bi trebalo da propustite.

U Istanbul možete da putujete avionom i da u ovom gradu provedete šest dana u hotelu sa tri do četiri zvedice po ceni od oko 400 evra. Izleti nisu uračunati u cenu aražmana, a za jedan od njih bi trebalo da izdvojite oko 40 evra.

Pogledajte kako izgleda Doček na istanbulskim ulicama.

Novogodišnja noć u Budimpešti

Budimpešta, zbog svoje blizine, poznata je i česta destinacija. Ako se odlučite za Mađarsku kao destinaciju, uštedećete na novcu, a uvek ćete imati nekog ko je već tamo bio da vas posavetuje.

U Budimpešti možete da dočekate 1. januar i ploveći Dunavom na brodu koji organizuje novogodišnje žurke. To bi bio pravi kompromis, bili biste na brodu, u stranoj zemlji, a ne biste morali za to da potrošite bogastvo. Žurka uz večeru košta oko 150 evra.

Ovaj grad je poznat i po svojim novogodišnjim vatrometima.

Ovo novogodišnje putovanje može da bude dostupno već po ceni od 125 evra. Put od oko 370 kilometara preći ćete autobusom, a u Budimpešti ćete provesti tri noći. To je sasvim dovoljno za jedan nezaboravan Doček.

foto: publicdomainpictures.net