ID 10031204

Bronzanim tenom do radnog mesta

Ulepšavanje za nezaposlene

Nezaposlenost je problem koji pogađa ljude širom sveta. Velšani su osmislili pomalo čudan način da pomognu onima koji traže posao. Nude ima besplatan kozmetički tretman za postizanje bronzanog tena.

Dobro obrazovanje, razne veštine i iskustvo, nažalost, ne znače da ćete doći do svog radnog mesta. Mnogi od nas veruju da bi im bilo mnogo lakše kada bi imali prijatelje na značajnim pozicijama. Opet, ima i onih koji smatraju da je izgled taj koji “prodaje”. Izgleda da i Velšani dele slično mišljenje. U ovoj zemlji kozmetički tretmani su besplatni za one nezaposlene koji aktivno traže posao.

Besplatni bronzani ten nezaposlenim Velšanima omogućio je Biro rada u saradnji sa neprofitnom wellness akademijom. Oni smatraju da će osobe, koje već duže vremena traže posao, imati veće samopouzdanje ako izgledaju bolje, prenosi britanski Telegraf.

Akademija pomaže nezaposlenima da vode računa o svom izgledu i ishrani kako bi se osećali bolje i bili zadovoljniji sobom. Tretman bronzanog tena je za nezaposlene poput nagrade za uporno traženje posla.

Potraga za radnim mestom je veoma iscrpljujuća, a besparica za sobom nosi i gomilu problema. Možda je jedna od namera ove akcije da se osobe “osveže” od ovog iscrpljujućeg procesa, da uklone bledilo i podočnjake.

Ova akcija ulepšavanja je zvanična i kao takva ona promoviše izgled ispred znanja. Ipak, nameće se pitanje, da li će potencijalni poslodavac birati kandidata po tome koliko mu je blistav ten? Pa, možemo reći da i to zavisi od poslodavca, sve je moguće.

Izgleda da nezaposleni imaju još jednu brigu više. Nije dovoljno da samo “šminkaju” svoju radnu biografiju, već je došlo vreme da se i sami cifraju i doteruju. Lepota kao kriterijum izgleda da nije više rezervisana samo za manekene, a čak i za njih su nekada tražili da imaju, pored lepote, i “personality”.

foto: Michal Marcol at FreeDigitalPhotos.net