Screen shot 2013 03 26 at 21.50.54

Jestiv hotel

Za sve one koji su ponekad poželeli da se nađu u ulozi Ivice i Marice i otkinu parče čokoladnog krova i uživaju u zalogajima šećernih prozora, napravljen je Tate and Lyle Sugar’s Cake Hotel – jestiv hotel. Svi gosti koji su upute u London imaće priliku da okuse sobe i predmete koji su napravljeni za hedoniste koji se ne ustručavaju da konzumiraju slatkiše u velikim količinama!

Jastučići sa ukusom vanile, ikebana od krofni, zidovi napravljeni od makarona, ručno napravljen tepih od čak preko hiljadu puslica, noćni stočić koji na sebi ima jestive knjige i kupatilo čija je kada napunjena karamel kokicama, zvuče tako privlačno i nestvarno poput sna.

Na ovom veoma neobičnom hotelu radilo je četrnaest umetnika, koji su proveli preko dve hiljade sati u pravljenju poslastica i devet stotina sati u ukrašavanju.

Za ovaj poduhvat je utrošeno preko šest stotina kilograma žutog šećera.

Ovaj jestivi hotel poseduje tri sprata i osam jestivnih soba. Svaka od osam soba ima posebnu temu, pa tako možete boraviti u sobi “Pirati sa Kariba” koja je puna jestivnih bisera i koja poseduje tajnu škrinju bogatu raznovrsnim slatkišima, u jestivoj sobi koja je inspirisana mediteranom ili klopati statuu Uskršenjeg ostrva napravljenu od čokoladnog kolača!

Ovaj privremeni hotel je za javnost otvoren 21. marta ove godine, a nema sumnje da će hotel ostati bez svog celokupnog enterijera kada navale sladokusci!

foto: YouTube screenshot