fbpx

Pravimo jelku, čuvamo planetu- radionica

20. decembar, Pop-Up Knjižara, KCB

U svojoj Pop-Up knjižari, Kulturni centar Beograda ugostiće radionicu Pravimo jelku, čuvamo planetu u četvrtak, 20. decembar od 11.00 – 12.00 časova.

U okviru POP-UP KNJIŽARE Izdavačka kuća Odiseja organizuje radionicu „Pravimo jelku, čuvamo planetu”: jelka i novogodišnji ukrasi praviće se metodom reciklaže (od stare novinske hartije, plastičnih flaša, papir-mašea itd.). “Na ovaj način smanjujemo količinu otpada i prvenstveno čuvamo šume koje su važan izvor kiseonika i zaštita od vetrova i erozije zemljišta. Nadamo se da ćemo inspirisati pojedince i institucije da se i sami prihvate izrade recikliranih jelki i tako se uključe u borbu protiv novogodišnje seče jelki.”

Radionicu će voditi Ana Petrović, autorka knjige „RecikliGranje 3″, zbirke radionica za kreativnu reciklažu, i Marina Drndarski, profesor biologije, a učestvuju učenici OŠ „Drinka Pavlović”.
“Pokazaćemo vam da reciklirane jelke mogu biti jednako lepe kao i „prave”. Pozivamo vas da svratite u Kulturni centar Beograda da se lično uverite u to. Ponesite reciklirani ukras: rasparenu minđušu, lepu kutijicu, stari privezak ili nešto što ste sami napravili reciklažom. Čekamo vas.” –IK Odiseja.

Izdavačka kuća Odiseja osnovana je 2003. godine. Danas je među najuglednijim izdavačima knjiga literature za decu, a sve više objavljuje i literaturu za odrasle. Pažljivo odabranim i priređenim naslovima, Odiseja želi da populariše vrhunsku literaturu, brigu o životnoj sredini i uživanje u čitanju.

More Stories
Najdublji bazen na svetu