VLAD4733

Održan IDEA Dorćol matine

Na kultnoj dorćolskoj raskrsnici „četiri puta”, na uglu ulica kralja Petra i cara Dušana, u subotu 2. septembra, održan je nezaboravni „IDEA Dorćol matine“. Uz sviračko umeće sastava „Zemlja gruva“, DJ izvođača „Gramophonedzie“, uživanje u šećernoj vuni, bozi i svilenim bonbonama, kao i u bogatoj ponudi aktivacija i degustacija, otvorena  je autentična prodavnica IDEA Dorćol, kojoj je lični pečat dao najpoznatiji srpski dizajner Slavimir Stojanović Futro.

Na pitanje kako bi opisao svoje novo umetničko delo, najpoznatiji beogradski dizajner je rekao: „Kada su me pozvali da jednoj ovako velikoj prodavnici, na kultnoj dorćolskoj raskrsnici, dam pečat svojim delom, prvo sam pomislio da ni maloprodaja nije što je nekad bila. Počeli su da se igraju budućnosti i opasno pomeraju granice. Druga pomisao je, naravno, bila šta to spremiti da bude dovoljno „dorćolski“ i dočara tu posebnost postojanja koju Dorćol u sebi nosi. Kao životnu mantru usvojio sam maksimu „komplikuj jednostavno“. Na ovom projektu to je dobilo svoj novi smisao. Život u Beogradu je komplikovan, ali Dorćolci znaju da ga pojednostave, i ja sam se trudio da to prenesem na zidove. Sada kada vidim reakcije ljudi, mnogo mi je drago, jer sam siguran da sam u tome i uspeo.“

Otvaranju najdorćolskije prodavnice u gradu je prisustvovao veliki broj posetilaca koji su odlučili da ovu subotu provedu u dobroj atmosferi i pravoj zabavi u samom srcu prestonice. U toku večeri posetioci su se, osim uživanja u muzici i velikom broju degustacija, promocija, iznenađenja, upoznali sa asortimanom i pogodnostima koje ovde mogu da očekuju, a Ulica kralja Petra je sinoć bila mesto koje je svojim izgledom podsećalo na neko ranije vreme, kada ste na urbanim gradskim mestima mogli da se poslužite raznim đakonijama kojih se svi rado sećaju.

Na radost velikog broja Beograđana, ova prodavnica će u svom asortimanu imati ekskluzivnu ponudu proizvoda koji na sebi nose simbole Dorćola i čiji je dizajn potpisan „by Futro“.

Nova IDEA Dorćol će svojim potrošačima biti na raspolaganju 24 časa dnevno, svih 7 dana u nedelji, tokom cele godine.