ID 100172625

Kreativni poslovi u modnoj industriji

U slučaju da ste od malena želeli da budete deo modnog sveta, imali viziju i sanjali da vaša imena budu među imenima krupnih zverki, sasvim sigurno će vas zanimati lista kreativnih poslova u karijeri, a da nisu u vezi sa manekenstvom.

Modni urednik je zasigurno kul posao ali ga je vrlo teško dobiti, to je svima jasno. Postoje druge opcije koje se tiču građenja poslovne karijere, koje imaju veze sa modnim svetom. Evo nekih predloga, koji nisu ništa manje kreativni od karijere modnog urednika.

Socijal medija menadžer

Ne postoji brend koji u današnje vreme nema odeljenje koje se bavi plasiranjem sadržaja, vođenjem i osmišljavanjem brojnih kampanja, oglasa. Ovaj posao podrazumeva česte poslovne sastanke sa važnim ljudima iz sveta modne industrije. Social media menadžer je ona osoba koja će na najbolji način da predstavi određeni brend i kompaniju. Ne moramo da naglasimo da su važni bogat rečnik, talenat za kreativno pisanje, konstantno informisanje i praćenje trendova u ovoj oblasti. Niko nije rekao da je lako ali je veoma dinamično i kreativno.

Modni kopirajter

Posao modnog kopirajtera je izuzetno zanimljiv i uzbudljiv. On se bavi pisanjem za brendove, trgovce, reklamne agencije a sve u cilju bolje prodaje određenog proizvoda određenog modnog brenda. Kažu da ni plate modnog kopirajtera uopšte nisu zanemarljive. Ako ste oduvek želeli da promovišete i uspešno prodajete svoje ideje, slogane, tekstove, onda je možda pravo vreme da se okrenete ovom poslu.

Lični kupac

U poslednje vreme, posao ličnog kupca je sve traženije zanimanje. Poznata lica koja iz ovih ili onih razloga nemaju vremena za kupovinu ili modni savet prilikom izbora odeće za javni nastup ili događaj, običnu angažuju ličnog kupca. Lični kupac vrlo brzo saznaje koji stil odgovara nekoj osobi i šta je ono što ga čini posebnim.

Modni stručnjak za održivost

Kako u današnje vreme brendovi postaju transparentni, zapošljavaju ljude koji su zaljubljenici  u modu tako i veliki su poštovaoci životne sredine. Stručnjak za održivost je osoba koja je zadužena za istraživanje proizvodnih procesa koji štite prirodne izvore i koji su bezbedni za ljude, kako bi matični brend ostao konkurentan i prepoznatljiv na tržištu.

foto: freedigitalphotos.net