melon 1606061 1280

Letnje osveženje: lubenica sa feta sirom!

Poseban je osećaj dok uživamo u ukusu lubenice tokom leta a sok od lubenice nam se polako sliva niz bradu i vrat. Svakog leta je lubenica pobenica osveženja a ovog leta napravite nešto novo i drugačije, kao što je salata od lubenice i feta sira!

Ova salata je veoma lagana i ukusna, brzo se priprema i pravi je izbor za tople, letnje večeri na terasi ili u bašti. Možete da je napravite za svoje društvo i uživate u nesvakidašnjem i neobičnom spoju feta sira i lubenice.

Potrebno je da nabavite balzamiko sirće, lubenicu, fetu sir i svež bosiljak. Balzamiko sirće (oko dve manje čaše) je potrebno da se zagreje do ključanja ali na tihoj vatri. Balzamiko bi trebalo da se kuva nekih pola sata dok ne dobije na gustini poput javorovog sirupa. Nakon što dobije na gustini, balzamiko sirće mora da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Za to vreme, lubenicu isecite na kvadrate, ne previše debele, ne previše tanke, otprilike pet centimera debljine. Uklonite semenke iz lubenice, kako ne bi kvarile vizuelni efekat vaše letnje salate. Sve to smestite u neku veću činiju. Nakon što se sirće ohladi, prelite parčiće lubenice i dodati iseckanu fetu. Ukrasite sa svežim listovima bosiljka i vaše osveženje je spremno!

foto: pixabay.com