Frajle Zenski rokovnik 2017

Ženski rokovnik za 2017. godinu

Ženski rokovnik za 2017. godinu predstavljen je u Studenstkom kulturnom centru pod sloganom „Žena ženi nije vuk“. Inspiracija za slogan i ovogodišnju temu bile su sve žene, njih više od 50, koje su od 2009. godine stvarale, osmišljavale i dizajnirale Ženski rokovnik.

Osnovna ideja kreatorki rokovnika bila je da se pokaže da u današnje vreme postoje žene koje su jedna drugoj izvor inspiracije i podrška, da postoje žene koje u drugim ženama ne vide suparnice nego saveznice. To su žene koje streme uspehu, ali se ne boje tuđeg. One ga zajedno slave.

Dunja Tadić, idejni tvorac i vlasnica brenda Ženski rokovnik na predstavljanju je objasnila kako je nastala ideja za novi rokovnik: „Kada sam 2009. godine nakon neuspešne potrage za funkcionalnim i inspirativnim rokovnikom kreirala prvi Ženski rokovnik, nisam mogla da sanjam u šta će ta moja ideja prerasti i kako će narasti. Činjenica je da je Ženski rokovnik tokom svih tih godina postaovelika ženska priča. Uspehu ovog rokovnika doprinele su samo i isključivo žene. Žene koje ga kupuju i koriste.  Žene koje ga godinama stvaraju i rade na njemu, stoga je i ovogodišnji slogan „Žena ženi nije vuk“  izraz zahvalnosti svim tim ženama, ali i podsetnik svima nama kakve možemo i moramo biti.“

Naslovna strana sa inspirativnim citatom „Believe in miracles“ nastala je u saradnji sa četiri posebne žene. Nataša, Jelena, Marija i Nevena poznatije kao The Frajleprimer su ženskog zajedništva i podrške i širom regiona poznate po svojoj neiscrpnoj energiji i muzici koju stvaraju.

„ The Frajlesu četiri žene koje već godinama zajedno rade, sarađuju i stvaraju i sasvim spontano postale uzor ženskog zajedništva. Kreativni tim Ženskog rokovnika nas je kontaktirao, preneli su nam ideju i temu ovogodišnjeg rokovnika sa željom da upravo ovaj novi rokovnik za 2017. godinu kreiramo i stvaramo zajedno s njima. Naslovnustranu „Believeinmiracles“  smo zajedno osmislile, a neke naše izjave i stihovi pesamanalaze se u unutrašnjosti rokovnika. Verujemo da smo zajedno, ispunjene tom ženskom energijom i našim iskrenim stavom da žena ženi nije vuk nego prijatelj, stvorile divan proizvod koji će razveseljavati korisnice rokovnika celu 2017. godinu“,izjavile su Nataša, Jelena, Marija i Nevena na predstavljanju.

Književnica Ingrid Divkovićautorka je inspirativnih citata koji se nalaze u unutrašnjosti svakog rokovnika, a takođe je i kreatorka posebnog, limitiranog izdanja Ženskog rokovnika za 2017. godinu.Dunju sam upoznala prošle godine na Interliberu, popričale smo i u svega nekoliko rečenica shvatile koliko nas toga povezuje i spaja. Nedugo zatim Dunja me nazvala i to o čemu smo pričale danas je postalo stvarno.Zaista sam ponosna načinom na koji mi je Dunja poklonila svoje povjerenje i učinila me dijelom najljepšeg ženskog rokovnika, a uz druge divne dame, poznate i vrlo talentirane glazbenice The Frajle te Josipu Maras koja stoji iza brenda Marastracije by Josipa te moju ALIS Čitaj knjigu sve je još i draže.Ljubav. Nježnost. Predanost. Vizija. Zahvalnost. Ovo je bez imalo sumnje najpozitivnija ženska priča u kojoj sam stvarala, a vi drage moje, vi ćete uskoro moći izabrati svoj rokovnik. Ima ih sedam i svaki je predivan na svoj način.

Sve ilustracije u Ženskom rokovniku, i to njih ukupno 157, kao i šest naslovnica, nacrtala je umetnica i grafička dizajnerka Josipa Maras.

Ženski rokovnik prepoznatljiv je pozanimljivim, i u svakodnevnom životu vrlokorisnim dodacima kao što su malo ogledalo, stranice za bojanje, gumice za olovku te niz rubrika koje olakšavju svakodnevnu organizaciju.

Od početka decembra Ženski rokovnik dostupan je u svim Delfi knjižarama po ceni od 1249 dinara.

Ženski rokovnik nije još samo jedan planer, ovo je rokovnik sa srcem koji će vas osvojiti i koji ćete zavoleti na prvu.