Screen Shot 2017 01 13 at 11.46.08

Zelena je boja 2017. godine

I ove godine je čuveni Color Instutute Pantone objavio boju koja će obeležiti narednih 12 meseci u modi i dizajnu. 2017. godina biće u zelenoj boji, zato obratite pažnju na to pri kupovini, kako biste izabrali odgovarajući predmet u modernoj nijansi.

Žućkasto-zelenkasta (PANTONE 15-0343 Greenery) boja krasiće brojne modne i detalje u enterijeru, ali i razne proizvode dekorativne kozmetike. Ova nijansa je predstavljena kao asocijacija na prve dane proleća, na period u godini kada se sve budi i oživljava. Iz Color Institute Pantone kažu da zelena inspiriše potrošače da duboko udahnu i upiju što više kiseonika.

[su_quote cite=”Izvršni director Pantone Color Institute Leatrice Eiseman”]Zadovoljavajući našu rastuću želju za podmlađivanjem i regeneracijom zelena (Greenery) simboliše ponovno povezivanje sa prirodom, sa nama samima i sa većim ciljem. [/su_quote]

Pantone je čuveno ime, i autoritet kada su boje u pitanju, u svetu dizajna i proizvodnje. Svoje centre ima u SAD-u, Kini i u Velikoj Britaniji.