Učionica

Besplatno obrazovanje u Internacionalnoj školi u Beogradu

Internacionalna škola u Beogradu je već četvrtu godinu otvorila svoja vrata i u okviru svog programa stipendiranja omogućila četvorogodišnje obrazovanje jednom učeniku sa izuzetnim akademskim potencijalom. Ovogodišnja stipendistkinja, koja je prethodno pohađala osnovnu školu Banović Strahinja je započela školsku godinu u svom novom internacionalnom okruženju, a po završetku školovanja steći će diplomu međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma).

Stipendije se dodeljujue na osnovu poznavanja engleskog jezika, prethodnog uspeha u školi i učešća u vannastavnim aktivnostima, postignutih rezultata na prijemnom testu ove škole, kao i finansijskih ograničenja porodica kandidata.

„Danas su deca mnogo više informisana nego što su to nekad bila i žele da samostalno donose odluke. Ipak, veliku ulogu prilikom odabira srednje škole i dalje imaju roditelji, pa je njihova podrška prilikom upisa i apliciranja za program stipendiranja vrlo bitna. I ove godine broj prijavljenih kandidata premašio je naša očekivanja. To je za nas najbolji pokazatelj toga da su i jedni i drugi u našoj školi prepoznali kvalitet obrazovanja i visoke standarde, prilagođene njihovom uzrastu i potrebama“ izjavio je dr Robert Riš, direktor Internacionalne škole u Beogradu.

Kako kažu u školi, do sada su svi stipendirani učenici već tokom samog procesa prijavjivanja pokazali određeni stepen adaptibilnosti na novu sredinu. Dobro su pripremljeni u smislu svojih očekivanja, ali i razumevanja sistema rada škole, programa nastave i same sredine za učenje i svi se dobro uklope. Struktura je veoma raznovrsna u odnosu na demografske parametre, pa tako ISB pohađaju učenici preko 40 nacionalnosti i kultura, zahvaljujući čemu svi veoma dobro prihvataju i neguju međusobne kulturne razlike.

Stipendije Internacionalne škole obuhvataju naknadu četvorogodišnje školarine i dodatnih taksi, polaganje ispita, udžbenike, kao i troškove vannastavnih aktivnosti i putovanja vezanih za ista.

Program stipendija za školsku 2017/2018 godinu će biti otvoren na proleće 2017.-te.