ID 10068217

Šta sve može pasta za zube?

Svaki čovek na planeti ima posebne navike i hobije koji ga čine takvim kakav zapravo jeste. Ono što je zajedničko svim ljudima jeste korišćenje paste za zube. Bez nje jednostavno ne možemo, zar ne? A da li ste znali da pasta za zube ima široku primenu u domaćinstvu? Otkrivamo vam šta sve korisno možemo da uradimo sa pastom za zube, kada zagusti.

U slučaju da poželite da isprobate pastu za zube u neke druge svrhe, koristite belu pastu jer ona neće ostavljati iza sebe mrlje, što bi bio slučaj sa šarenom pastom.

 

Pasta za zube čisti izgreban DVD ili CD

Vrlo nežno se utapka malo paste za zube na ogrebotine koje ruže vaš DVD sa omiljenim filmom i sa krpom je potrebno polirati od centra diska ka samom obodu. Zatim se ispere pasta s malo vode i osuši mikrofiber krpom.

Pasta za zube u vidu pilinga za nokte

Manikir je super stvar za sve one koji imaju novca, a i slobodnog vremena da sebi to priušte. Međutim, kada se lak za nokte posle određenog vremena skine, dešava se da nokti poprime boju laka i postanu žućkasti. Pasta za zube je tu da popravi stvar. Uzmite pastu i stavite na pločicu nokta i trljajte. Na ovaj način se obavlja piling noktiju koji vraća svoj stari sjaj.

Pasta za zube kao malter

Koliko puta vam se dogodila neplanirana rupa u zidu? Bilo da ste poželeli da skinete onaj odvratni goblen koji ste dobili od prabake ili rešili da promenite raspored, rupa zjapi, samo što vas ne uvuče u zid. Uzmite pastu za zube i popunite rupe u zidu. Višak otklonite i rupa je nestala!

Pasta za zube čisti flaše, boce, termose

Ako vam posle detaljnog pranja termosa, tegli, flašica i čaša se i dalje čini da staklo izgleda nekako musavo, bacite se na pastu za zube. Istisnite pastu za zube unutar teglica i flašica i trljajte sunđerom ili krpom. Posle detaljno isperite vodom.

Pasta za zube kao izbeljivač

Sigurno ste primetili kako mogu da budu užasne one žute i sive linije na okovratnicima košulja. Pogotovo, ako iste košulje nosi vaš partner. Pasta za zube i četkica rešavaju stvar i vraćaju belo kao na kraju reklame. Nakon tretiranja fleka sa pastom, okovratnik se ispere vodom i belo je ponovo belo!

foto: freedigitalphotos.net