slatki poklon 01
Candy Universe

Slatki pokloni – jednostavni, a uvek prikladni

Potreban vam je poklon za rođendan? Romantičan znak pažnje za devojku ili dečka? Želite da poklonom obeležite neki praznik? Sa slatkišima nikad nećete pogrešiti!

Slatkiši kao poklon su odlično rešenje za sve prilike, a priznaćete da prilika za poklanjanje ima mnogo. Toliko se dobro uklapaju, da gotovo možemo reći da su univerzalan poklon. 

Gde naći inspiraciju za poklone? 

Bezbroj je prilika koje treba obeležiti na neki način, ali nema uvek i bezbroj ideja na koji način to prigodno uraditi. 

Zato je dobro da imate univerzalnu listu ideja za poklone

slatki poklon Candy universe5
Candy universe

Neke situacije i prilike su simbolične i jednostavno inspirativne. Takvi su, recimo, novogodišnji darovi. No, mana im je što su aktuelni samo kratko vreme. Inspiraciju za poklone možete još potražiti i u navikama, hobijima, interesovanjima, željama koje neka osoba ima ili se možete voditi nekim njenim potrebama.

Neke situacije, ljudi i događaji jednostavno nisu isnpirativni. Možda ih ne poznajete dovoljno dobro, možda ih poznajete sjajno, ali već imaju sve što im treba. 

U svim ovim situacijama, ono što vam spašava stvar su univerzalni pokloni koji uvek dobro dođu i nikad nisu višak.

Slatkiši su na vrhu te liste, jer ih bukvalno svi vole i bilo da ih poklanjate detetu ili nekoj starijoj osobi, oni će izmamiti osmeh na lice. 

Za njima slede vino i cveće, ali priznaćete da su slatkiši univerzalniji. Teško da će deca obradovati flaši vina ili muškarac buketu cveća.  

Mislite da su poslastice previše običan i jednoličan poklon? 

Hajde da vas razuverimo!

slatki poklon3
Candy universe

Raznolikost među slatkišima

Da se razumemo, pojam slatkiši se odnosi na čitav niz proizvoda. Ako ste u potrazi za nečim ekskluzivnim, onda razmislite o kupovini čokoladnih pralina ili dražeja nekih neuobičajenih ukusa

Candy universe prodavnica slatkiša je mesto na kom možete potražiti sve vrste bombona upakovane u ukrasnu kutiju – pa u jednom potezu rešite i poklon i pakovanje. 

Za one trenutke kada treba da unesete radosti poklonom , gumene bombone raznih boja su super fora. Guemene mede, kisele trake, voćkice, životinjice… em atraktivo izgledaju, em su neodoljivog ukusa i teksture.  

Slatkiše možete i napraviti sami. Za one koje vole ovakve vrste poslastice, odlična ideja za poklon su torte, kolačići poput macronsa, mafina, keskića , medenjaka… 

Neodlučni ste? 

Napravite miks svega toga! Malo gumene, malo čokoladne bombone. 

Možete dodati i voće u tu priču i napraviti slatku poklon korpu sa kojom nećete pogrešiti.

slatki poklon Candy universe
Candy universe

Slatki pokloni za rođendane

Slatkiši i rođendani su jednostavno nerazdvojni, a i pokloni su u toj igri.

 Ima li onda smisla pokloniti nešto slatko nekome za rođendan? O da, ima!

 Nekima je čak poklon bez čokolade nezamisliv.

No, ovde može i da se obrne stvar i da se izađe iz šablona.  Recimo, slavjenik može da pokloni slatkiše svojim gostima.

 To mogu biti čokoladne ili neke druge bombone, upakovane u male kesice za svakog gosta. Ovome se posebno raduju deca. 

Takođe, može se u prostoriji za slavlje postaviti slatki sto na kojem će biti poređani slatkiši za goste. 

Upakovana romantika

Kao što je torta neraskidivo vezana za rođendane, tako je i čokolada kao slatkiš simbol za ljubav i zaljubljenost.Neki joj prirpisuju adfrodizjačka svojstva, neki ih osporavaju. Ono što je neopsorno to je činjenica da čokolada i slatkiši pravljeni od nje ima moć da popravi raspoloženje i nosi uvek sa sobom pozitivnu poruku Tokom Dana zaljubljenih prodaju se širom sveta enormne količine čokolade i bombonjera. 

Sponatni romantičan poklon za partnera verovatno vam sa lakoćom padne na um, ali kada treba obeležiti godišnjice veze ili nešto slično, kada nije baš spontano, inspiracija može da zataji. 

Iskupite se slatkišima – nekad su najbolji pokloni najjednostavniji.

Slatki pokloni za praznike

Praznični periodi su vreme  za uživanje sa porodicom i prijateljima. Obično se proslavljaju uz bogatu trpezu, a na njoj su neizbežni i slatkiši u vidu torti i kolača. 

A šta pokloniti najdražima za praznike? 

Ovi pokloni su obično prošarani simbolikom praznika koji se proslavlja. Pa neka bude tako, pa plus još i slatko.

Za Novu godinu to mogu biti medenjaci sa novogodišnjim motivima, ili bombonjera sa novogodišnjim izgledom kutije. 

Za Uskrs su to simbolično čokoladna jaja. 

Za Noć veštica obično su u pitanju neki strašni slatkiši – bilo da im je izgled takav, ili je ukus zastrašujuć ( na primer jako kisele ili ljute bombone) .

Ovo je idealna varijanta za poklon, jer praznici kratko traju i simbolika brzo gubi smisao. Ovako poklanjate simboličan poklon koji traje taman koliko i praznik. 

Slatki pokloni za poslovne partnere i klijente

I u poslovnom svetu važno je održavati dobre odnose sa saradnicima. Jedan od načina da to učinite je putem poklona, a slatkiši mogu biti savršen način da pokažete svoju zahvalnost i poštovanje.

U ovom slučaju važno je uzeti u obzir nekoliko stvari:

  • Prvo, birajte slatkiše koji su visokog kvaliteta  jer treba da predstavljaju vaš brend na najbolji mogući način. Osim toga, simbolično prikazuju i poštovanje – pa simbol toga ipak treba da je adekvatan 
  • Drugo, razmislite o personalizaciji poklona, poput štampanja logotipa na kutiji sa slatkišima , slogana ili nešto slično. 

Jedan od popularnih slatkih poklona za poslovne partnere su praline. Ali ne bilo kakve! Neka budu prave belgijske praline.

Ručno rađene čokolade su sve popualrniji izbor za poslovne poklone, posebno ako su nekih nestandardnih ukusa. 

Kada birate slatkiše na poklon važno je da se vodite ukusom i željama onoga kome kupujete poklon. 

Ipak, ne zaboravite da sa vremena na vreme počastite i sebe. I vi to zaslužujete. Tada, razume se,  birate prema svom ukusu i preferencijama. 

Sve u svemu, videli ste – koja god prilika da je u pitanju, slatkiši su savršen način da prenesete pozitivnu emociju, iskažete pažnju i pružite radost. A najbolje je od svega što se ta pažnja, sreća i radost lako dele sa drugima. Zato su slatkiši neprikosnoven poklon.