Soul inclusive KCB

Projekat s dušom: Soul Inclusive

Regionalni projekat podrške ženskom preduzetništvu “Soul Inclusive”, koji je pokrenula firma “Biomelem” pre godinu dana, kao najveći pokazatelj svog dosadašnjeg uspeha ima nasmejana lica deset zadovoljnih preduzetnica.

Kompanija “Biomelem” svečano je obeležila prvi godinu postojanja projekta ženskog preduzetništva “Soul Inclusive” prošle nedelje u prostoru Pop-Up knjižare Kulturnog centra Beograda.

Tom prilikom, prisutnima se obratila direktorka KCB-a Mia David ističući da je ova ustanova pravi partner ovakvog projekta, jer njen kolektiv većinom čine dame. Beoizlog KCB-a je i prvo prodajno mesto proizvoda dama preduzetnica, učesnica projekta “Soul Inclusive”.

Projekat s dušom, “Soul Inclusive“, nastao je kao podrška ženama preduzetnicama, a osmislio ga je i pokrenuo vlasnik kompanije “Biomelem” Zoran Ilić.

“Za manje od godinu dana one su otvorile svoje radnje. One su uspele da opstanu u ovom vrlo teškom periodu kada vlada svetska ekonomska kriza. Svi smo zajedno pokazali kako na mikro planu može da funkcioniše jedan ekonomski model, koji, kada ga da prenesemo i na makro plan, može da da pomogne našoj privredi. Taj model se zove preduzetništvo”, rekao je vlasnik kompanije “Biomelem” Zoran Ilić na obeležavanju prve godine postojanja projekta “Soul Inclusive”.

Tokom proteklog perioda, u ovom projektu je svoje ohrabrenje, oslonac i neophodno preduzetničko znanje steklo deset dama. One su pre godinu dana konkurisale svojim preduzetničkim idejama. Danas, njihovi ručno rađeni proizvodi nalaze se u Beoizlogu i u prafimerijama Lilly. U pitanju su odevni predmeti, modni detalji, suveniri, hrana…

Jedna od deset preduzetnica, Željana Vukojičić za sebe kaže da je sada samostalna žena koja ide dalje, a u tome joj je pomogao projekat “Soul Inclusive”. Nakon godinu dana od učestvovanja u ovom programu, Željana kaže: “Soul Inclusive meni lično znači zbog pokretanja sopstvenog biznisa i osamostaljivanja, kao i zbog saznanja da moji proizvodi imaju tržište. Ono što napravim to ljudi kupuju, a to je veoma bitno. Osetila sam šta je to potrebno tržištu.” Željana Vukojičić proizvodi torbice koje se prodaju u Beoizlogu i nesesere koji su na policama Lilly parfimerija.

Projekat “Soul Inclusive” spaja tradiciju, kulturu i ekonomiju, podržavajući dame da ostvare svoj san – da budu samostalne, da žive od svog umeća i talenta.

foto: Tijana Janković