pogled u svet

Pogled u svet

Obucite svoje prozore

Ako ste kojim slučajem poželeli da unesete neke promene u vaš dom, jer vam je već duže vreme monoton, evo jedne ideje. Zašto ne biste počeli od svojih prozora?

Menjanje i kupovina novih prozora za mnoge predstavlja veliku investiciju. Ako želite da osvežite prozore, evo nekoliko predloga da vaš prozor zauzme centralnu tačku vašeg doma.

 

Moderne žaluzine

Možete da probate sa žaluzinama od bambusa, jer je on u poslednje vreme veoma popularan. Može se naći u različitim bojama kao i veličinama u zavisnosti od dimenzija prozora. Bambus vam neće skroz pomračiti vaš životni prostor već će ostaviti finu prazninu kroz koje će se svetlost provući baš onoliko koliko je potrebno, a uvek možete da gvirnete i vidite šta se dešava u spoljašnjem svetu.

 

Igre bojama

Nećete pogrešiti ako se opredelite za plavu boja zavesa. Vaš je izbor od kojeg materijala će biti. Kako kažu dizajneri, plava postaje nova crvena u industriji prozora, a nijanse mogu da se kreću od okeansko plave, preko marino plave, pa sve do mekano zeleno plave. Produžite leto u svom domu.

 

Draperije umesto zavesa

Ako niste ljubitelj zavesa, probajte sa draperijama. One mogu biti različitog materija. Ako se odlučite za pamučne draperije poput onih u india prodavnicama, odlučite se za svetle tonove, uneće živost i radost vašim prozorima. Ako se opredelite za nežnu svilu ili drugi delikatni materijal, onda će svakako vaše draperije davati jednu notu ozbiljnosti i prefinjenosti.

Uvek možete da dodate još neki detalj bilo na vašu zavesu, draperiju, žaluzinu. Detalji poput mašnice, zvezde, vrpce u različitoj boji, cvetića ili nečeg drugog će uvek osvežiti vaš pogled na prozore.

Foto: Dragana Jovanović