Tijana Janković-Jevrić, fotograf i novinar, urednica LookerWeekly.com magazina
Tijana Janković-Jevrić, foto: Vladimir Jevrić

BUDIMPEŠTA: NAGRAĐEN BEOGRADSKI FOTOGRAF

Budapest International Foto Awards 2020 edition

Na foto-konkursu, održanom u Mađarskoj, “Budapest International Foto Awards 2020 edition“, pored učesnika iz celog sveta, a u konkurenciji profesionalnih fotografa koji su fotografisali za kampanje svetskih brendova, među nagrađenima je i fotograf iz Srbije, Tijana Janković-Jevrić. 

zaWebRED3 TIjanaJankovicJevric

Naša Beograđanka, ovaj put, osvojila je bronzanu nagradu u kategoriji profesionalne, komercijalne fotografije proizvoda.

zaWebRed2 TijanaJankovicJevric

Njenu nagradu čini posebnom i to što je proizvod, prikazan na nagrađenoj seriji fotografija, domaće proizvodnje, inovativan i ekološki. U pitanju je električni bicikl, čiji proizvođač je kompanija E-PRIME.

zaWebRED4 TijanaJankovicJevric

Serija fotografija električnog bicikla “Experience in Red”, autorke iz Srbije, nagrađena je bronzom u potkategoriji “Proizvod” – Bronze in Advertising-Product (link ka nagrađenoj fotografiji). Inače, među pobedničkim radovima u ovoj kategoriji nalaze se, između ostalih, i fotografije koje su nastale u okviru kampanja za svetske brendove, kao što su, na primer, Toyota ili Tom Ford… 

zaWebRed TIjanaJankovicJevric

Značaj ove nagrade, pored toga što ona predstavlja internacionalno priznanje, je i u tome što ona dolazi u godini koja je jedna od najizazovnijih za sve, a pogotovu za fotografe čiju poziciju na tržištu je značajno ugrozila trenutna situacija izazvana pandemijom.

Miss Stills Photography Nagradjena Fotografija MIFA
TIjanina fotografija nagrađena zlatom MIFA Winner 2018 (Gold in Advertising-Beauty).

Višestruko nagrađivana autorka Tijana Janković-Jevrić je poznata kao umetnica, koja stvara pod nazivom Miss Stills Photography, a u javnosti je već deceniju prisutna i kao urednica onlajn magazina LookerWeekly.com. Fotografije koje su ponele nagradu na konkursu u Budimpešti nastale su tokom kreativnog procesa u saradnji s domaćom kompanijom E-Prime, koja proizvodi električne bicikle i tricikle.

Ovo internacionalno priznanje BIFA 2020 Bronze Winner  (Bronze in Advertising-Product), kojim je nagrađena Tijana, osim sertifikata i digitalnog bedža kao potvrde o nagradi, podrazumeva da će ovaj serijal fotografija biti prikazan na izložbi nagrađenih radova u Budimpešti, u organizaciji organizatora konkursa “Farmani Group”, kao i da će imati internacionalni publicitet putem kampanje BIFA organizacije. 

Glavna novčana nagrada konkursa “BIFA” za Fotografa godine “Photographer of the Year” pripala je autoru Eduardo Lopez Moreno iz Meksika, dok je za Novog talenta godine “New Talent of the Year” proglašena  Sabrina Komár iz Mađarske.

Podsećamo, fotograf Tijana Janković-Jevrić nagrađena je zlatom MIFA Winner 2018 (Gold in Advertising-Beauty) pre dve godine, takođe u kategoriji komercijalne fotografije na konkursu u Moskvi, za crno-belu fotografiju “Butterfly Effect”.

Tijana Janković-Jevrić (1981) živi u Beogradu. Studirala je filmsku i TV kameru, Menadžment u umetnosti i Novinarstvo. Osnivač je onlajn magazina za mlade LookerWeekly.com, čiji je i urednik. Fotografijom se bavi već 20 godina, a stvara pod imenom Miss Stills, stvarajući umetničku, porodičnu i komercijalnu portret fotografiju.

Izvor i foto: MissStills.com