mekane i nežne ruke

Mekane i nežne ruke

Spremne za hladne dane

Leto je odšetalo i šunjaju se hladni dani. Eto ih tu, iza ćoška. Zima, zima, zima vama, a zima i vašim rukama…

Možda ste ljubitelj zime, ali mnogi je ne vole. Naša koža postaje suva, peruta se i sklona je crvenilu. I postaje posebno osetljiva kako nam se bliže hladniji dani. Ruke su nam od svih delova tela, pored lica, najviše izložene hladnoći. Ali i pored toga, možemo da preduhitrimo pojavu suvih i osetljivih ruku i uživamo u njihovoj mekoći.

Piling

Pre svega, bilo bi lepo da svojim rukama priuštite piling. Na taj način, ostranjuje se veliki broj mrtvih ćelija sa površine kože. Kupite neki od pilinga za osetljivu kožu ruku i nanesite. Bitno je da cela površina ruku bude pokrivena pilingom i dobro istrljajte. Na ovaj način pripremate kožu na sledeći korak.

Maska

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Posle pilinga, ruke su spremne za masku. Ovog puta možete da koristite prirodne sastojke poput pomešanog meda, badema i jaja, koje ste sami pripremili. Uvek možete da kupite u drogerijama masku za ruke ako vam je zamorno da je sami pripremate. Sve ovo zajedno će stvoriti fini film, koji je potrebno naneti na ruke i ostavite da deluje preko noći. Preko toga navucite rukavice za ruke da bolje deluje i da se ne biste ulepili.

Krema

Ujutru isperite mlakom ili toplom vodom svoje ruke. Osetićete kako su meke i nežne na dodir. Posle ovoga, vaš izbor je krema za ruke. Imate raznih vrsta i nemojte da štedite, koristite je u velikim količinama kako bi dodatno hidrilrala ruke.

Najbolja stvar koju možete da uradite za lepe i negovane ruke jeste da ponovite ovaj proces jednom do dva puta nedeljno. Razlika će biti uočljiva, a vi ćete imati hidriranu i meku kao kašmir kožu.

Foto: Tijana Janković