Screen Shot 2015 11 17 at 19.49.01

Lampa Luna: mesečeva svetlost u dnevnoj sobi

Pogled na zvezdano nebo i na našeg udaljenog suseda Meseca, stvara osećaj u svima nama da jednim pokretom ruke, možemo da ga ukrademo od svetlećih prijateljica i skembamo ga, gde nam duša ište. Dobra vest je da možete da unesete mesec u svoju dnevnu sobu ali u obliku predivne lampe.

Mesec je oduvek bio i ostao večita inspiracija za velika dela poznatim piscima, scenaristima, arhitektama, dizajnerima, pa tako nije ni slučajno što se Mesec ovoga puta „oprobao“ kao lampa za brojne domove.

Ako ste kojim slučajem poželeli da uživate u Mesecu izbliza, pravi je trenutak da ostvarite tako nešto.

Neobična i prelepa lampa simboličnog naziva „Luna“, iznikla je iz tajvanskog dizajnerskog studija „Acorn“.

Lampa „Luna“ zrači svetlo žutom svetlošću, a površina joj je pokrivena tamnim mrljama, koje imitiraju mrlje pravog Meseca. Ono što je osobeno kod ove lampe jeste činjenica da se svaka lampa izrađuje i ukrašava ručno. Napravljena je od fiberglasa i lateksa, otporna je na toplotu i vodu, pa se može smestiti skoro na bilo koju površinu jer je veoma istrajna.

Lampa je izrađena u sedam veličina (xxs, xs, s, m, l, xl i xxl) i stepen osvetljenja može da se podešava prema nivoima a ima ih ukupno pet.

U zavisnosti od njene veličine, tako se kreću i cene, pa ako ste se zaljubili u „Lunu“, budite spremni da iskeširate od 75 ( najmanja lampa) pa sve do 875 dolara, koliko staje najveća lampa.

Mi smo oduševeljeni, a vi?

foto: YouTube screenshot