julska desavanja na beogradskom asfaltu 49

Julska dešavanja na beogradskom asfaltu

Gardoš, maline, praistorijske nemani i zabavna knjiga

Brojni su načini da ovo vrelo julsko leto učinite zanimljivim i posebnim. Mi smo za vas izdvojili nekoliko interesantnih predloga, pa, izvolite, uživajte!

Manifestacija “Leto na Gardošu”

I ovog leta svi Beograđani koji nisu spakovali koferi i zbrisali van granica naše zemlje, imaće priliku da uživaju u kulturno-umetničkoj manifestaciji “Leto na Gardošu” u Zemunu. Manifestacija zvanično počinje u ponedeljak, 9. Jula, i trajaće sve do 26. avgusta. Na letnjoj sceni pod otvorenim nebom, publika će moći da uživa u predstavama, kabareima, poetskim večerima i koncertima. Ulaznice su puštene u prodaju i mogu se kupiti po ceni od 300, 400, 500 i 600 dinara, dok je za najmlađe ulaz besplatan.

Osveženje uz ledene maline, mmm

Da li ste znali da je, pored limunade i ceđenje pomorandže, u ovim vrelim letnjim danima najbolje osvežava njeno rozičanstvo malina? Zapravo reč je o ledenom čaju sa ukusom maline koji istog trena osvežava i oktrpljuje organizam od nesnosnih vrućina. Kada sunce udari na naše glave od ranog jutra, vi potražite svoju obećavajući ledeni napitak u obližnjoj prodavnici i uživajte u talasu svežine.

Izložba “Praistorijske morske nemani”

Kupači, šetači, sportisti, ljubitelji prirode koji redovno posećuju Adu Ciganliju mogu da se upute na makišku stranu Savskog jezera i upoznaju se sa izložbom “Praistorijske morske nemani”. Oko četrdesetak džinovskih eksponata u vidu ogromnih insekata i morskih nemani krasiće oko sedam hiljada kvadrata travnate površine i ostavljaće posetioce bez daha. Posetioci će moći da saznaju u kakvim su uslovima živele praistorijske nemani u našim morima. Odrasli će za tu priliku morati da izdvoje 350 dinara za ulaznicu, dok je za mališane potrebno platiti 300 dinara.

Zabava uz knjigu “Frajer sa susednog groba”

Ako se i dalje nalazite na Adi i pri tom rashlađujete u «beogradskom moru», nije na odmet da pročitate i po neku obećavajuću knjigu u hladu dok ispijate svoje ledene koktele. Knjiga “Frajer sa susednog groba” čitaocima nudi zanimljivu priču o junakinji Dezire koja igrom sudbine ostaje bez muža koja gine u saobraćajnoj nesreći. Ona živi u svom uređenom stanu i svakog dana posećuje muževljev grob. Sve bi bilo normalno da se nije zaćorila u farmera Benija kojeg upoznaje na groblju. Dok Dezire mašta o životu u gradu, Beni želi kraj sebe ženu koja će ga voleti i brinuti o kući na selu. Da li ih veže zajednička budućnost, saznaćete ako se latite ovog štiva i pročitate.