zabavne cinjenice o deda mrazu
zabavne cinjenice o deda mrazu

Zabavne činjenice o Deda Mrazu

Da li ste znali da on nikad ne spava?

Odbrojavanje je počelo i svi željno očekuju Novu godinu sa nekim novim idejama, ciljevima i željama. A da li ste vi bili dobri ove godine i da li će vam Deda Mraz doneti poklone?

Pošto smo već u prazničnoj atmosferi i tako red nalaže, evo još nekoliko zabavnih i šaljivih činjenica o popularnom dekici sa belom bradom, rumenim obrazima i letećim sankama.

– Deda Mraz uvek nekako zna da li je neko dete bilo loše ili dobro, a znamo da dete koje je bilo dobro i imalo uspešno vladanje – dobiće željene poklone.

– Deda Mraz u Poljskoj počinje da deli poklone već 6. decembra.

– Deda Mraz je dekica sa najviše različitih imena: neki ga zovu Sveti Nikolas, ponekad Kris Krigl, u Engleskoj je on Otac Božića.

– Crveno odelo nosi, kažu zato što su proizvođači Coca – Cole želeli da im se čikica, dok ispija bocu popularnog napitka, lepo uklopi na njihovim sjajnim reklama!

– Kada ste bili mali, roditelji su pričali da se on spušta kroz dimnjak kako bi vam ostavio poklon, ali u stvari on je pomalo buckast za takav poduhvat. On ima super unikatni ključ kojim otvara sve brave ovog sveta.

– U jednoj anketi, u kojoj su učestvovali mališani iz Španije do 12 godina, veliki broj njih smatra da je Deda Mraz previše debeo. Njih 59 % smatra da bi dekica morao zdravije da se hrani kako bi smršao dok 19 % smatra da bi Deda Mraz trebalo da krene u teretanu.

– Deda Mraz ima ženu gospođu Mraz, ali oni nemaju dece. Zato imaju pomoćnike male vilenjake i devet letećih irvasa, od kojih je najpoznatiji Rudolf sa crvenim nosićem.

– Biti Deda Mraz nije lak posao. On mora da napravi milione igračaka i da proputuje ceo svet kako bi ih isporučio na sve adrese za jednu noć. Nemojte da se vi žalite što ostajete na poslu sat duže.

– Deda Mraz nikada ne spava. Jednostavno nešto postoji u njegovom metabolizmu što ga čini svežim i odmornim. Otud i njegovi rumeni i zdravi obrazi.

– Deda Mraz govori sve jezike sveta pa čak može da razgovora i sa životinjima, što malo ko može. Čak bi mu i Čak Noris pozavideo na ovakvom neverovatnom daru.

– Kada se Deda Mraz rodio on nije plakao kao sve ostale bebe, neko je jednostavno izgovorio „ho ho ho”.

– Nekada su deca pisala pisma Deda Mrazu u kojem su mu saopštavali svoje želje, kritike i pohvale a sada mu jednostavno pošalju mail, brže je i jednostavnije.

Praznična sezona nas je uhvatila, bilo da slavite po novom ili starom kalendaru Božić i Novu godinu, dobili poklone od Deda Mraza ili ne, proslavite praznike u miru i sreći. Ekipa Looker weekly svojim čitaocima želi srećnu Novu godinu i predstojeće praznike. Vidimo se sledeće godine sa novim i zanimljivim pričama.

Vaš Looker Weekly

Foto: publicdomainpic