ogledalo

Ogledalo koje “prikazuje” mladost

Povratak u prošlost

Neko je rekao da ne prolazi vreme, nego da smo mi zapravo ti koje brzo “prolaze”. Inspirisan ovom idejom, američki fotograf Tom Hussey je napravio seriju predivnih fotografija pod nazivom “Ogledala”. Na ovim fotografijama je prikazan trenutak kada se pojedinac “vraća” u prošlost dok posmatra ogledalo i uživa u svojoj mlađoj verziji iz prošlosti.

Genijalna ideja za nastanak zanimljivih i jedinstvenih fotografija je nastala tokom razgovora talentovanog fotografa i jednog osamdesetogodišnjeg veterana iz Drugog svetskog rata koji nije mogao da poveruje kako je vreme “proklizalo” pored njega. Zanimljivo je da je stariji gospodin otkrio da se i dalje oseća kao mladić, iako je proslavio 80-ti rođendan.

Američki fotograf je tako napravio seriju veoma dirljivih i realnih fotografija na kojima su prikazani pored pomenutog veterana i naučnici, vatrogasci, nastavnici koji kada stanu pred ogledalo, vide sebe pedesetak godina mlađe u retro odeći i uniformama. Fotograf je na sjajan način uspeo da prikaže zbunjujući trenutak i nevericu pojedinaca u to da se naša tela tako brzo menjaju tokom vremena.

Ogledala uspomena na jedinstven način barem na kratko “vraćaju” pojedinca u prošlost i podsećaju kako su nekada živeli, radili, voleli, patili, jednostavno – bili mladi.

 foto: YouTube screenshot