Screen Shot 2018 03 20 at 10.27.23

Nova linija patika napravljena od drveća

Mnoge kompanije širom sveta se okreću alternativnim i ekološkim materijalima, bilo da je reč o proizvodnji odeće ili obuće. U slučaju da ste poželeli da nosite patike koje su napravljene od 100% prirodnih materijala, prava stvar za vas jeste brend Allbirds.

Sintetička vlakna, guma su materijali koji se uglavnom koriste za proizvodnju sportske obuće. Naravno, kupcima je dostupna i kožna obuća a mogu se pronaći i patike izrađene od pamuka. Kako pronaći patike koje su napravljene od 100% prirodnih materijala?

U pomoć pristiže mladi brend Allbirds, koji proizvodi obuću od prirodnog materijala poput fine meriono vune i osnove napravljene od recinusovog ulja, savršene zamene za plastiku i gumu.Vuna koja se koristi u proizvodnji patika je prozračna i meka. Ovce su sastavni deo prirodnog ciklusa ugljenika jer se on nalazi u biljkama, koje ovce dalje konzumiraju. Brend Allbirds koristi vunu isključivo od ovaca koje pasu na Novom Zelandu.

Nova linija ovog brenda patika je ovoga puta napravljena od drveća! Proizvođači koriste drvenu pulpu izvedenu iz stabala eukaliptusa. Materijal se pretvara u vlakno, koje se plete u mrežastu tkaninu. Kažu da je osećaj materijala između pamuka i finog poliestera.

Kompanija želi da istakne važnost korišećenja i primene održivih materijala.

Tako da je došlo vreme da isprobamo patike od drveća! Patike od drveća se proizvode i za mušku i za žensku kolekciju i staju oko 95 dolara.