ID 100211457

Španski jezik – najstrastveniji i najpozitivniji

Pored toga što je jedan od omiljenih jezika brojnih pojedinaca i najistaknutiji je u Americi, španski jezik je poneo zanimljivu titulu kao jezik koji je najstrastveniji i najpozitivniji. Francuzi, izvinite!

Poznato je da je Pariz poznat kao najljubavniji i najromantičniji grad na svetu, ali najstrastveniji narod je ipak španska duša.

Zvuči simpatično, brzo, strastveno, jako. Španski jezik ili volite ili ne. Jedno je sigurno, proglašen je za najstrastveniji i najduhovitiji jezik.

Na nedavnoj studiji koja je sprovedena na Univerzitetu u Vermontu, sačinjena je baza podataka preko milijardu reči deset najpopularnijih jezika na svetu koji su: engleski, španski, kineski, francuski, portugalski, arapski, indonežanski, korejski, ruski i nemački. Oslanjajući se na reči iz baze, naučnici su sastavili listu od deset hiljada najčešće korišćenih reči na svakom jeziku, bilo da su pozitivne ili negativne.

Na vrhu same liste se našao španski jezik koji je imao najviše težnje kao pozitivnim raspoloženju. Kineski je bio na poslednjem mestu.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za telefone Viber je nedavno potvrdio da su upravo Španci prošle godine bili ti koji su više od svih razmenjivali poruke ljubavi kao i duhovite poruke u poređenju sa ostalim državama.

Iza Španije se našla Francuska, Italija, zatim Japan.

Najmanje pozitivan i ljubavni jezik proglašen je Kineski na osnovu analize od preko sto hiljada reči.

foto: freedigitalphotos.net