fbpx
LookerWeekly.com magazin

Ovakvu solarnu elektranu niste videli!


Poslednjih godina mnoge svetske kompanije pokreću globalnu primenu i razvoj zelene energije. Kineska kompanija Panda Green Group pustila je u rad solarnu elektranu, koja iz ptičije perspektive ima oblik najomiljenijeg medveda na svetu – pande.

Najinteresantnija elektrana na svetu se prostire na površini od oko milion kvadratnih metara. Solarna elektrana Panda može da obezbedi struju za čak osam hiljada domaćinstava a njena trenutna snaga je 50 MW. Elektrana je izgrađena u severnoj Kini, u gradu Datung.

U slučaju da se pitate kako su uspeli da naprave crno-belu kombinaciju, prilikom konstrukcije korišćene su crne solarne ploče a bele panele su premazane belim, tankim filmom kako bi propuštao sunčeve zrake na solarne ćelije. Tako je napravljena jedna ogromna panda!

Nema sumnje da je ovo najinteresantnija solarna elektrana na svetu koju smo videli do sada, a verujemo da će u budućnosti mnoge kompanije podstaknute idejom kineske kompanije, graditi još impozantnije i neobičnije.

Kako se vama dopada panda koji greje?

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.