Neprijatne činjenice savremenog doba
Neprijatne činjenice savremenog doba

Neprijatne činjenice savremenog doba

Da li ste znali?

Lista najneprijatnijih istina savremenog doba, činjenice koje ćete teško zaboraviti…

– U Ilinoisu 2008. godine žena je morala da uspava svog jazavičara Roska pošto joj je ovaj dok je spavala odgrizao palac na nozi. Žena nije ništa osetila i probudila se kada je već sve bilo gotovo, jer je usled dijabetesa imala teško oštećenje nerava, zbog čega nije osećala svoje prste.

– Dok prosečno američko dete ne završi osnovnu školu, ono vidi oko 200.000 nasilničkih prizora i 40.000 ubistava na televiziji.

– Kriminalci koji su fizički neatraktivni u proseku dobiju oko 50% dužu zatvorsku kaznu od onih koji su privlačni.

– Stidna vaš može da se nađe i na grudnom košu, na butinama, a što je najgore čak i na dlakama na licu (uključujući trepavice i obrve).

– Ako neko pojede kokain može da dobije ozbiljnu infekciju creva.

– Sve do 1800. Turkinje za koje su sumnjali da su neverne, stavljali su u vreće s mačkama i bacali ih u okean.

– Ako peškire perete sa donjim vešom, velika je verovatnoća da će se na njima naći tragovi fekalija (izvor: “The secret life of germs”)

– Alkaptonurija je retko stanje kada se urin u dodiru s vazduhom boji u braon-crnu nijansu.

– Oko 29 albino dece je mačetama ubijeno u Tanzaniji 2000. godine, a sve u cilju prodaje delova njihovih tela ljudima koji su verovali da će im to doneti veliko bogatstvo.

– Kroz ljudska usta prođe oko 700 različitih vrsta bakterija. Pljuvačka održava kiselost u ustima normalnom, a kada ne bi bilo tako, sredina u ustima bi bila toliko kisela da bi izjela sve zube.

– Tokom 1995. i 1997. gladni seljaci u Severnoj Koreji su iskopavali mrtve i jeli njihova tela.

– Dok urinirate, mala količina urina dospe u usta preko pljuvačnih žlezda. Ipak to je ok, jer je svež urin čistiji od pljuvačke.

– Amerika 1835. prvi put nije imala dug, a to je ujedno bio i poslednji put i istoriji američke ekonomije.

– Ako ovo čitate dok jedete za kancelarijskim stolom, razmislite o ovome. Na radnom stolu ima oko 400 puta više bakterija nego na dasci od WC šolje.

Foto: Tijana Janković