muskarci na porodjajnim mukama

Muškarci na porođajnim mukama

Eh da sam muško samo jedan dan…

Pripremila Janja Rešćanski

Da su žene slabiji pol, razmažene i nežnije, one koje od porođajnih muka i menstrualnih bolova prave „oskarovske” spektakle, pokušali su da dokažu dva holandska popularna voditelja. Oni su u eksperimentu pristali da iskuse porođajne muke.

Holandski voditelji Denis Storm i Valerio Zena, pristali su da učestvuju u eksperimentu kako bi dokazali da su žene slabiji pol te da teže od muškaraca podnose velike bolove.

Jedna holandska bolnica je prihvatila da ih „porodi”. Muške porodilje lekari su priključili na aparat koji je pomoću elektrostimulacije izazivao bolove, sličnim porođajnim mukama. Simulacija je trajala samo dva sata, za razliku od pravog porođaja koji traje i do dva dana.

Kada je eksperiment počeo, medicinske sestre i lekari su im rekli da će uskoro poput pravih porodilja i oni kukati, plakati i psovati. Eksperiment je počeo izazivanjem blagih kontrakcija. U početku, na njihovim licima videla se istrajnost i prkosni smeh kojim su prikrivali bolove. Kako je simulacija odmicala, tako su i muke bile veće. Ubrzo su ove „porodilje” jaukale i stiskale jastuk baš poput „slabačkih žena”.

Na kraju eksperimenta javno su priznali da su bili u velikoj zabludi te da je ovo bilo najbolnije iskustvo koje su ikada u životu spoznali. Time su odali počast ženskoj snagi i jačini. Obojica su priznali da je porođajno iskustvo ravno mučenju, te da sada bolje razumeju vezu majke i deteta, ali ne bi voleli da i njihove žene prolaze kroz isti pakao!

Ilustracija YouTube