kineska nova godina 914

Stižu nam lideri i inovatori

Kineska Nova godina poznata je i kao Prolećni festival, jer nagoveštava buđenje ranog proleća. Po verovanju kineskog naroda, svaku godinu obeležava jedna životinja, pa je ove, 2016., to crveni majmun. Šta nam donosi ova godina i šta će ona značiti za bebe koje će se u njoj roditi, otkriva nam drevno kinesko tumačenje.

2016. rađaće se budući lideri, prema drevnom kineskom kalendaru.

Datum dočeka Kineske Nove godine nije uvek isti, već zavisi od lunarnog kalendara. Izvesno je da se proslavlja u januaru ili februaru. Ove godine, ona počinje 8. februara, pa se i tumačenje godine odnosi na period od ovog datuma. To znači da će i bebe rođene od ovog februarskog dana pa do kraja godine, biti u znaku vatrenog majmuna. Kraj godine 2016., prema kineskom računanju vremena, je tek 28. januara 2017. godine – po našem kalendaru.

Kineska Nova godina se proslavlja kako u Kini, tako i u Singapuru, Indoneziji, Maleziji na Tajlandu i Filipinima. Ovaj takozvani Prolećni festival  je u znaku crvene boje, lampiona i vatrometa i kao takav ima svoje korene u mitologiji.

Kakve su osobe rođene u kineskom znaku vatrenog majmuna?

Oni koje se rode 2016. godine u znaku crvenog majmuna biće inteligentni, snalažljivi, i dopadljivi, kažu kineski astrolozi. Poput crvene boje vatre, ove osobe će biti energične, samouverene, verodostojne, pravi lideri i inovatori. Vodiće ih veliki poriv i takmičarski duh, pa se može destiti da budu i željni kontrole, ali i skloni zavisti.

Rođeni u ovom znaku će biti uspešni u svakom poslu, bilo da je to politika, diplomatija, trgovina… Ovo će posebno biti izraženo kod onih koji će se odlučiti da se u mladosti posvete sopstvenom obrazovanju. S druge strane, zbog potrebe da budu u centru pažnje, mnogi od njih će imati sklonosti da se oprobaju i u šou biznisu.

Šta nama, ostalima donosi 2016. godina?

Ova godina je dobra da se ohrabrimo i na rizik, jer kažu da je  2016. povoljna za započinjnanje i neplaniranog biznisa. Prepustite se idejama, prihvatite novine i ne gledajte unazad, preporučuju kineski astrolozi. Takođe, naglašavaju da je ovo godina individualnih napora, ili kako bi naš narod ovu poruku interpretirao – “U se i u svoje kljuse.”

Prethodna godina, koju je takođe obeležio crveni majmun, bila je u prošlom veku, tačnije 1956. godine.

foto: publicdomainpuctures.net