frikom kinoteka 27.01.2016. 26

Beogradski festival igre podržao Grandissimo

 

Najavni koktel revije filmova pod nazivom “Dani igre”, koji pred publiku donosi premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova, podsetio je sve ljubitelje lepog da je „porcija“ dobrog ukusa neophodna za sve one koji žele da se prepuste vrhunskom uživanju. Beogradski festival igre, ove godine dobio je podršku Grandissimo sladoleda, jer Igra i Grandissimo sladoledi predstavljaju strast, jedisntvenost.

Od 27-31. januara 2016., publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova, u Kinoteci, dok se 13. Beogradski festival igre se realizuje od 19. marta do 10. aprila.

Manifestaciju će otvoriti film „Balerina“ u režiji Bertranda Normana. Film  prati trenažni proces, probe i svakodnevni život pet ruskih balerina, Dijane Višnjeve, Svetlane Zaharove, Ulijane Lopatkine, Aline Somove i Evgenije Obrazcove, u različitim fazama njihove karijere.

Grandissimo sladoledi od ove godine su prijatelj Beogradskog festivala igre jer ih povezuje zajednička nit a to je strast u stvaranju umetničkih dela. Svaki pokret profesionalnih plesača, svaki ukus Grandissimo sladoleda napravljenih od visoko kvalitetnih sastojaka,  predstavlja umetničko delo za sebe koje će vam pružiti jedinstveno i  neponovljivo iskustvo.