artedu 5

Kreativna radionica ARTEDU 4

 

ARTEDU 4, kreativna radionica namenjena učenicima srednjih škola počela je danas, 3. jula i trajaće do 7. jula, od 13 do 17 časova. Ciljevi programa su upoznavanje sa aktuelnom savremenom vizuelnom umetnošću i razvoj kreativnosti.

Radionica je namenjena srednjoškolcima uzrasta od 14 do 18 godina, i nije predviđena isključivo za polaznike sa prethodnim crtačkim iskustvom i nadprosečnim talentom, već bilo kome ko je zainteresovan za proces kreativnog istraživanja u kome se crtež koristi kao podsticaj, sredstvo za komunikaciju i način iskazivanja stava.

“Interesantne tehnike crtanja, veliki zajednički crteži, crtanje na majicama, fotografija, kratke video forme – koristeći se različitim tehnikama i pristupima, u kreativnoj atmosferi Kulturnog centra Beograda istraživaćemo na koje je sve načine moguće iskazati mišljenja, stavove i emocije jezikom savremene umetnosti.” – KCB.

Radionica ima unapred utvrđeni program po danima, koji se sastoji od kratkih predavanja i praktičnog rada. Na kraju radionice biće organizovana i izložba radova učesnika, 11. jula. Program je besplatan, i sav potreban materijal je obezbeđen. Broj polaznika je ograničen – maksimalno 25.

Oragnizatori programa su Kulturni centar Beograda i udruženje „Artedukacija“, a autorka i voditeljka je Ana Nedeljković.